out with the old and in with the new

Jag var helt slut efter jobbet igår så jag orkade inte ta upp datorn och skriva om min nyårsafton för två år sen. Jag hade så ont i vaderna att jag hade svårt och somna, när jag var tvungen att ställa mig upp mitt i natten och stretcha ut dom. Idag är det sjunde dagen i rad som jag beger mig till jobbet, men sen jobbar jag inte förrän på lördag nästa gång. 

 

 

Ikväll ska jag äta middag med Jonas och sen har jag faktiskt ingen aning om vad vi ska göra. Antingen ska vi på krogen eller så kommer vi somna i soffan klockan 20. Hemmafest känns inte speciellt lockande. När som helst kan personen som bor i huset säga “jag vill att alla går nu”. Jaha, då står man där 23.47 vid en busshållplats, i ett kort klänning i minusgrader och har ingenting att göra. 

Skit samma, det kommer ett nytt år nästa år, och jag har inga lyckade nyårskvällar i bagaget så varför skulle den här bli perfekt?


knubbsälen måste ändra sina sovvanor om hon ska kunna gå upp till skolan i tid sen.

God morgon! Tyvärr ligger jag fortfarande kvar i sängen, men ska snart gå upp för jag måste fixa lite saker innan jobbet. Det är nämligen så att det är nyår imorgon och jag har ingen aning om vad jag ska göra, vart ska jag vara osv. 

 

Funderar på om jag ska berätta hur jag firade nyår för två år sen, men det kan vi spara till ikväll!


myspys

 

Blev ingen trip till Jonas idag, blir kanske en annan dag istället för tro det eller ej, men man kan faktiskt blir trött av att jobba. Så trött att det enda man gör när man kommer hem är att äta och sen krypa ner i sängen och kolla på Sex and the city filmen, loovley!

 

 


jag har blivit en riktigt liten latmarre, speciellt på loven

Nu börjar det bli dags att ta sig upp ur sängen.. Jag faktiskt hinna äta, duscha och gå ut med hunden innan jobbet. Jag slutar 22.15 och hoppas att jag hinner med 22.22 tåget till stan för jag ska hem till Joooonaaas

 

Det tar runt 1 timme med tåget att komma till honom, men efter 10 månader har man blivit rätt van. Jag träffade Limpan på tåget för ett tag sen när jag skulle dit.

 

L: Vart ska du?

F: Till Jonas

L: Men det är väl långt dit?

F: Tar 1 timme, men nu är det lugnt för jag behöver bara åka till Älvsjö så blir jag hämtad där.

L: Luuggnt?! Du är ju galen, det är ju skit långt dit.

 

Hehe, jag har nog blivit en tåg-människa!

 

 


pengar rullar in som det ska, det går bra nu!

Min lillebror fick Wii-fit i julklapp och jag måste bara säga att det är hur kul som helst. Jag har gått ner 0.7 kg sen juldagen, tyvärr kommer jag säkert gå upp det till nästa gång jag kollar. Man kollar nämligen på spelet, den mäter BMI, kollar balansen och ger lite små träningstips ibland. 4 av 5 toasters!

 

Idag gick timmarna på Coop väldigt fort och ändå hade jag bara 30 min rast. Imorgon blir det en “kort” dag med jobb 17-22.15. Egentligen borde jag göra något vettigt innan, men det tänker jag verkligen inte göra. När jag idag insåg att jag hade köpt julklappar för alldeles för mycket pengar är det nog bäst att jag bara håller mig hemma och på jobbet så slipper ännu mer pengar bara rinna ut i sanden.

 

 

Än är jag inte där, men om jag inte skärper mig med träningen som kommer jag vara det snart.


elaka människor finns det gott om i mitt hus!

Jag har jobbat varje dag sen juldagen och kommer jobba ända fram till nyårsafton. Därför gjorde jag mer än rätt när jag köpte en godispåse igår efter jobbet. Såklart är min familj där och nallar, så imorse fanns det 4 bitar kvar till mig. Tack så jävla mycket! Då frågade mamma mig om inte jag hade gjort samma sak med någon annans godis, och jovisst hade jag det. Så när hon hade åkt hemmifrån gick jag och började äta från det undre lagret på Paradisasken. Inte var jag först med det heller, där hade de andra små grisarna redan varit och plockat de godaste godisarna...

 

Men nu har jag inte tid att chilla längre, idag är det jobb 15-22.15. 


två dagar efter dagen som alla har väntat på, som ändå var exakt likadan som året innan, och året innan det

Working 10 to 5 and makes a lot of money.. tralalalala!


det blev en vit jul

Har precis vräkt i mig en massa chilinötter så hela munnen brinner, inte bra! Igår var det julafton, och inte nog med det, det var snö också. Dock hade tomten fastnat så vi fick klara  oss utan honom, vilket jag tycker gick helt galant. Efter middag + julklappar hos kusinerna kom världens bästa Jonas och hämtade mig för att avsluta kvällen hos honom. 

 

Vi öppnar julklapparna på två helt olika sätt, i våran släkt (12pers):

Alla sitter samlade i vardagsrummet, de flesta pakten är rimmade, alla kollar på när personen öppnar julklappen och “ååhh:a” sig lite innan nästa paket tas från granen.

Hemma hos Jonas (5 pers):

Alla får ett paket (utan rim) var och sen öppnar man det när man det var för sig innan man kollar vad de andra har fått.

 

Egentligen borde vi göra tvärtom så borde det ha tagit lika lång tid. Det tar minst 2,5 timme innan alla är färdiga hos oss, medan hos Jonas går det på mindre än 60 min. Men vad spelar det för roll egentligen, båda funkar ju alldeles utmärkt!


24/12

GOD JUL


det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig

Nu är det tekniskt sett julafton, men jag tänker inte säga the word förrän jag har vaknat upp imorgon. 

 

Dagens julbak gick väl inte riktigt som jag hade tänkt mig, knäcken kokade över så den sket jag i. Det blev tråkigt att göra glasyr på pepparkakor efter typ 10 st, så det sket jag i. Tur var väl att Jonas gjorde kokosbollar, så vi har något att mumsa på istället för flera kilo julskinka. 

 

Kvällen skulle ägnas åt Bingolottos uppesittarkväll, men det blev inte riktigt heller som jag hade tänkt mig. Jag kollade och fick ropa på alla andra som så tappert kom och spelade på sina lotter under lottdragningarna. På sju lotter vann vi 100 kr, undra om det är något fuffens med att köpa över internet. Nästa gånger (för det kommer det att bli) ska jag ska en riktig lott.


dan för dopparedan

Imorgon är det julafton och därför är det ett x antal saker som måste hinnas med idag. Jag ska bla;

 

Städa upp lite i mitt rum och ta ner alla glas och tallrikar.

Slå in julklappar

Handla kläder åt Benjamin med honom

Baka julgodis

 

Därför skulle det vara kanon bra om jag började med att gå upp ur sängen, men jag vette sjutton om jag orkar det än.. Juste! Höll ju på att berätta all uppståndelse som utspelade sig här hemma igår kväll. Jag hade bestämt att dagen före julafton skulle jag spela Bingolottos uppesittarkväll (idag alltså). Bingolotterna skulle köpas av Jonathan på Stinsen. När jag kommer hem från Johanna runt 22.45 är det inga bingolotter köpta. Hur sjutton skulle vi göra nu?! Bingolotterna säljs inte samma dag som det går på tv, så igår va sista chansen att köpa dom. Så vi ringer runt till olika Statoils för att kolla om de säljer några. Måndag 23.00: “ Hej, jag tänkte bara höra med er om ni säljer bingolotter” Haha, vilket freak som ringer och frågar något sånt! Det slutade med att vi fick köpa via internet och skriva ut, så nu har vi våra lotter och får hoppas på vinst eftersom vi kämpade så för att få dom.



stackars lilla mig :(

 

Igår somnade jag med en kall öl i handen och det var inte för att jag skulle dricka den nej nej. Jag var hemma hos Johanna igår som skulle baka julgodis och jag var självklart tvungen att provsmaka knäcken. Så jag tog en sked med knäck från kastrullen och började gå mot bordet. Halvvägs dit ser jag att en droppe är på väg ned mot köksgolvet. Självklart rycker mina underbara reflexer i handen ut och stoppar droppen innan den hinner ner, men bränner istället sönder min hand. Fy f*n va ont det gjorde! Det var längesen jag tyckte så synd om mig själv.. Sen var det bara gå runt med något kallt i handen resten av kvällen, tro mig ölburken var den bästa!

 


bira på kvällskvisten

Nu ligger jag i sängen med en kall öl i handen, 

hoppas att ni får en lika trevlig kväll som jag ska ha!


god jul på dig själv

Ett litet problem jag har när det gäller att köpa julklappar är att jag inte kan begränsa mig. Jag blir avundsjuk på människorna jag handlar till. Där går jag runt och anstränger mig för att köpa riktigt bra julklappar till alla andra, men ingenting till mig själv. Självklart har de som ger mig julklappar haft en lika lång väg som mig att gå för att få dem, men det är inget som jag tänker på när jag öppnar paketen på julafton. 

 

Därför ska jag åka till stan tillsammans med Ellen i morgon och köpa julklappar till mig själv. Inte för att jag kommer slå in dom och lägga under gran(n)en, det blir nog mer bara ett god jul Felicia när jag betalar. 

 

-God jul Felicia!

-God jul Felicia!

-God jul Felicia!

-God jul Felicia!

-God jul Felicia!

-God jul Felicia!


jag vill också åka till thailand

Idag blev det taxi till skolan. Jag kände att regnet inte var så inbjudande att gå ut i, och eftersom jag tjänar så mycket pengar på bloggen så var den kostnaden som en  fis i rymden. 

 

Eller.. det var egentligen såhär:

 

Jag vakande hemma hos Jonas 40 min innan mitt tåg skulle gå. Låg kvar i sängen men insåg att tiden tickade så det var bara att gå upp. Gick till stationen i regnet, var alldeles för tidig, fick därför vänta och det gjorde absolut inte mitt humör bättre. När tåget stannade vid Stockholm Södra släcktes lamporna och lokföraren uppmanade alla att använda sig av ett annat färdsätt. Så jag gick av tåget och började gå på perrongen, men då tändes tåget och alla gick in igen. Sen kom jag på att jag hade glömt mitt paraply så det var bara att gå igenom hela tåget för att hämta det. Sen insåg jag att tåget jag skulle byta på centralen skulle avgå om 5 min, och det skulle jag verkligen inte hinna med. Då slog det mig SLs resegaranti! Så jag knatade iväg till Medborgarplatsen och tog en taxi till skolan och SL kommer betala tillbaka pengarna till mig som jag la ut. 


KRISTIN JEPPSSON

GRATTIS STINA PÅ 18-ÅRSDAGEN :D:D:D 


jag vill vara på den här platsen om 4 månader

De tre senaste dagarna har jag bara lallat runt hemma. Jag har gått runt osminkad, ätit väldigt mycket och varit ute dörren så lite som möjligt. Visst kan det låta underbart, men tro mig när jag säger att man tröttnar efter 1,5 dagar! 

Jag har bland annat roa mig med att leta resor till påsk, jag vill bara bort från det här vädret. Man blir så mer motiverad till allt om man har en tanke i bakhuvudet, nu är det bara x antal dagar kvar tills vi åker. Det är runt 4 månader kvar och destinationen är fortfarande obestämd, jag och min respartner har lite olika tankar runt detta. I värsta fall om vi inte kommer överens ska jag söka efter ressällskap i DNs kontaktannonser.

 

 


vad som helst, men inte det tredje!!

Min hund snarkar.

 

Kinapuffarna och Veckorevyn verkar inte lindra min hals så jag ska prova alternativ två, glass. I värsta fall, om detta inte hjälper (vilket jag verkligen hoppas att det gör), måste jag ta till det tredje och tråkigaste alternativet som är te och halstabletter. 

Usch, jag känner hur tröttheten kommer smygande men plikten kallar och jag måste jobba 18-22.14, fast sen är jag ledig resten av helgen!


gud bara fortsätter med sina straff. Jag får tacka för att jag hade en bänk att sitta på iallafall

En liten händelse igår medförde vissa komplikationer som gör att jag inte kan träna idag. Så istället för att bränna kalorier ska jag tillföra dom till kroppen. Jag ska ligga nerbäddad i soffan och kolla på tv, käka glass och kinapuffar hela dagen. 

 Vi som hade tänkt att gå ut imorgon eftersom det inte blev något förra veckan...



Tänk er regn, kyla och en stor korsning.

vissa straffar gud 100 gånger om

 

Kul att jag vakande 07.56 idag. Ännu roligare var det att jag faktiskt hann i tid till lektionen, men roligast av allt var väl ändå att min lärare inte kom!!

 

Så vi hängde i kafeterian och det blev lussebulle och varm choklad till frukost hehe. Nu har jag precis varit ute och kissat Zoey och om några minuter ska jag ta bussen för jag ska till Jonas :)

 

Imorgon är jag ledig, så jag och Linda ska ha träningsdag. Vi ska både till friskis och sen ska vi till simhallen. Jag kommer stupa i säng då eftersom jag ska jobba 17-22.15 också.

 


raketonsdag på fullpott på 5:an just nu!

Gårdags kvällen förändrades ganska mycket, från att ligga och nästan sova till att ligga klar vaken, med tankar som snurrar och en mage som hoppar. Nu verkar allt vara under kontroll, vilket jag verkligen hoppas. Dock resulterade det i sovmorgon istället för CAD imorse. Men nu ska jag snart sätta mig i min segelbåt och åka till skolan, det regnar ju som bara den!


en skepp kommer lastat med 244 dagar av kärlek


Its gonna take a lot to drag me away from you

Theres nothing that a hundred man or more could ever do



Friskis is the shit!

För två år sen var det töntigt att träna på Friskis, verkligen skit nördigt. Men nu går det inte att träna där utan att massa andra människor man känner också är där. Det är kul, för det är aldrig kul att träna själv.

 

När vi ändå är inne på Friskis-spåret kan jag få bli lite arg. Förutom alla Rudbecks människor som hänger där är det även fullt med vuxna = väldigt många på passen. Mycket folk betyder värme och alla samsas om begränsad luft. När det är lite luft där inne blir det bara jobbigare att träna, därför gick jag och öppnade fönstret. Efter 2 min är det någon jävel som har gått och stängt det. Fundrade på att ägna passet åt att leka leken öpnna-stänga-öppna-stänga, men jag orkade inte. 


RSS 2.0