livet bara rullar på och jag hänger knappt med!

Tiden bara rinner iväg och jag har knappt tid att skriva! Men här kommer en snabb sammanfattning för de senaste dagarna:

 

Torsdag: Övningskörde en sväng med pappa i stan innan jag mötte upp Johan och gick för att föra på Wokhouse. Efter 1 timme där drog vi vidare till Suntripskivan som var ungefär 200m bort. Dansade hela natten lång och kom inte hem förrän strax före 5. 

 

Fredag: Vaknade 9.15 för att solen lyste in i mitt rum. Chillade ett tag hemma innan jag packade ihop sakerna och cyklade till mamma, dags för en vecka där. Sen iväg till skolan 2 timmar och efter det en glass med Linda på donken. Kvällen spenderades på jobbet och när jag kom hem slocknade jag direkt eftersom det inte blev så många timmars sömn natten innan.

 

Lördag: Idag blev jag hämtad av Linda vid 11 och vi drog till stan. Köpte ett par skor på skopunkten och käkade lunch på Saturnus som har stans största kanelbullar, mums! Vi började prata om våran planerade resa till Thailand och vi kom fram till att vi vill åka i början av december och vara borta i ungefär 3 månader. Hoho, det kommer blir mega skojj! Vid 3 befann vi oss vid St eriksplan och hejade på bror min som springer maraton idag. Efter ha väntat i ungefär 1 timme kom han, vi hejade i 10 sekunder och sen gick vi till tåget. Verkligen värt 1 timme haha ;) Men det är nog kul att ha någon som hejar på en när man springer. Mamma och pappa cyklar runt hela stan för att heja på honom vid flera tillfällen. Nu har jag precis tagit en snabb dusch och ska ta bussen till Hanna om 45 min. Hon fyller 20 idag så det vankas middag och sedan utgång på det. PARTY PARTY!


hjälte för en dag

Igår hann jag och mamma inte ens komma 100 m från huset förrän vi var tvungna att ringa kommunen. Det hade ramlat ett träd över våran gata så det knappt gick att passera med bilen. Men eftersom jag är en tuffing körde jag över trädkronan och vi kunde åka vidare. 

 

När vi är i Barkarby ringer vi till polisen första gången för att vi ser en ensam hund springa rakt över vägen. Han såg så ensam, trött och ledsen ut, han sprang med svansen mellan benen den lilla stackaren. Vi går runt på IKEA, äter korv och hinner in på Rusta innan vi 2,5 timme senare går in på Plantagen. Vi stryker runt där inne ett tag och helt plötsligt ser vi hunden. Samma hund som hade sprungit över vägen sprang nu ensam runt inne på Plantagen. Vad är oddsen att vi ser den igen? Han är jätte skygg och vill inte alls komma nära. Men mamma hade hundgodis i fickan så jag satte mig ner på marken och lyckades få hunden att våga komma fram till mig. Hon var så hungrig! Det var nu mamma ringde till polisen för andra gången och berättade att vi nu hade hittat den ensamma hunden. Vi får lite vatten som hunden fick dricka för att hon var så törstig. Efter ett tag kommer en tjej som jobbar där fram och säger att ägaren är påväg. Då hade polisen tydligen kopplat ihop hunden som vi hade hittat med en efterlysning som hade kommit in dagen innan. Efter en halvtimme kommer ägaren och hon var så glad och rörd att vi hade hittat hennes hund och hon som hade trott att hon aldrig skulle få se henne mer igen. Det  var visst en tjej. Hon hette Zuma och var en gammal hittehund, det var därför hon var så skygg. Det var så skönt att få veta att hon hade en ägare som letade efter henne och att se lyckan när dom återförenades för så mysig. Jag vet inte hur jag skulle reagera om Zoey skulle försvinna, hon är ju min lilla prinsessa!

 

Men nu ska jag hoppa in i duschen för om några timmar ska jag till solen och värmen :D


hjältar!

Idag har jag och mamma varit riktiga hjältar! Vi har ringt till kommunen en gång och polisen två gånger. Ska berätta varför senare men nu ska jag kolla på ett inspelat avsnitt av färjan :)


shopping med mamma

God morgon!

 

Vaknade för ungefär 20 min av att mamma ringde och sa att hennes tvättmaskin var trasig och att hon skulle komma över hit med lite tvätt som det brådis med. Det var något med att maskinen hade gått sönder efter halva tvätten och att den höll på att bli äcklig om den inte fick tvättas snart igen. 

 

Idag har jag ingen skola och det är ingen sol, det suger. Eller det suger inte att jag är ledig från skolan utan att det inte är någon sol. Men man kan inte få allt här i livet! Det var skönt med solen igår och jag njöt verkligen. Fast jag ska ha en rolig dag ändå, jag ska åka till Barkarby med mamma. Vi ska till IKEA, Rusta, Plantagen och kanske tar en sväng in på outlet som ligger där. Det fina i kråksången är att jag ska köra och det fula i kråksången är att det kommer bli väldigt mycket parkering och jag hatar att parkera. Jag vet aldrig när jag ska börja svänga, hur långt fram jag ska köra osv osv. Men övning ger färdighet!

 

Nu kom mamma!


hihi


Vad vore en kanon dag utan shopping? Ingenting. Linda och jag tröttnade på att sola strax efter 16 och cyklade till stinsen istället. Det var nära att vi inte kom dit för Linda trodde att vi skulle till höger och jag svängde till vänster så vi krockade, men allting gick bra. Trodde ett tag att jag skulle få uppleva studenten men sönder skrapade knän.

 

En läskig sak hände när vi hade köpt glass. Båda hade köpt 88:an och efter några tuggor vänder vi oss till varandra exakt samtidigt och säger “fan va mjuk den är”. Det var så sjukt, vi sa det exakt samtidigt och båda svor i början. Vad är egentligen oddsen för det.

 

Jag köpte ett par tänkvärda studentskor, fast jag måste prova dom tillsammans med klänningen. Klänningen är rätt rak och pryd, som en liten cupcake medan skorna är lite mer slappa. Så antingen passar dom perfekt eller så kommer det se hel knasigt ut. Får prova när jag kommer hem till mamma på fredag. Köpte även ett par tights att springa i och en super skön sportjacka som det var 50% rea på så jag hade inget annat val än att slå till!

 

Nu är det dags att fixa middag och efter det ska jag köra ut till lidingö och hämta brorsan. Körkortet, here I come!

 

 

 

 

Fast dagen var inte kanon, det var någon som saknades...


underbart väder!

Hej alla solstrålar!

 

Jag sitter på baksidan med Linda och solar, det är riktigt nice! Har ätit lunch som bestod av baguett med diverse pålägg och sen har vi ätit vaniljyoghurt + start och sen avslutade vi med tom&jerry-kex och päronsaft. Mumsigt va?

 

Blev så avundsjuk på att Stina tog körkort häromdagen så nu vill jag ha mitt också. Bokade en dubbel körlektion på torsdagmorgon och halkkörningen är bokad till nästa onsdag. Mitt mål är att ta det innan sommaren är slut. Nu är det bara att trycka gasen i botten så borde jag lyckas!



sol, sol, härliga sol!

Vilken underbar dag det har varit! Egentligen skulle jag ha haft 180 min lektionstid idag men pga av sjuka lärare och redan gjorda arbeten blev det endast 40 min uppdelade på 2 lektioner med hål mellan så jag kom inte från skolan förrän strax efter 3. Men det gjorde inget för jag satt ute och solade med mina fina vänner på lunchen + hålet. 

 

Efter skolan cyklade jag hem till mamma och satte mig på tomten tillsammans med henne och Zoey och solade. Sen skulle hon åka iväg och lämna in lite jackor på kemtvätt och då slog det mig att jag fortfarande får köra med henne. Fortfarande? Jo, innan 31 dec 2005 kunde man skicka in övningskörningstillstånd och slippa gå handledarkursen och då gjorde jag det med min mamma. Sen skilde sig mina föräldrar och sen dess har inte mamma haft någon bil utan jag har fått gå handledarkursen med pappa för att kunna övningsköra. Men eftersom tillståndet inte går ut förrän 30 dec i år får jag fortfarande köra med mamma och idag hade hon lånat bilen av pappa och då passade jag på att köra. Bra va? ;)


det märks att skolan närmar sig sitt slut

God morgon!

 

Jag har precis ätit frukost, blev te och fralla, och skrivit klart religionsuppgiften. Det blir nog bara ett G på den men jag får VG i kursen ändå och det är det sista betyget som har betydelse. När den är inlämnad har jag bara ett studiebesök kvar som ska göras på torsdag och efter det är allt skolarbete klart!

 

Det här är mina lektioner den här veckan:

Måndag: 11.35-16.00

Tisdag: 8.20-10.25

Onsdag: --

Torsdag: 10.25-12.35

Fredag: 11.25-12.35

 

Jag tror faktiskt att jag kan överleva ;)


även mörka tider har ljusa stunder

Ibland skiner min pappa till ska ni veta. För en vecka sen satte han upp en sänglampa till mig, igår satte han upp en spegel i mitt rum och idag har han dammsugit, moppat och lagt ut min nya matta. Eller jag hjälpte till på ett hörn, typ ta ut påsarna från mitt rum och slänga alla papper som skulle slängas. Vill ni veta vad som hittades under min säng? En kartong från byrån (som har legat där sen vi flyttade hit), min bettskena (pappa försökte övertala mig att koka den för att kunna använda den igen men jag vägrade) och ett x antal strumpor, pennor, tröjor osv osv.  Har jag sagt att i sommar har vi bott här i två år?

 

 

Nu börjar det bli dags att stänga ner datorn och sluta ögonen. Imorgon börjar jag halv 12 fast ska upp hyffsat tidigt för att skriva klart religionsarbetet som jag har planer på att lämna in på lektionen. Natti!


WIHOOO!

 

Höll på att glömma säga att jag fick ett sms imorse där det stod att våran Stina Jeppsson tog KÖRKORT idag! :D:D:D



18 dagar!

Har precis tagit en dusch och ska till jobbet om 1,5 timme. Innan dess hade jag tänkt att skriva klart mitt religionsarbete som skulle varit inne förra måndagen. Bättre sent än aldrig! Blir kundtjänst hela dagen + kvällen så jag lär vara lagom trött i benen när kvällen kommer.    Men det är inte mitt största problem just nu så jag lär överleva.

 

Tror att det blir en kvällsrunda på cykeln i kväll också. Hoppas att Linda har kommit hem från sin innebandycup i Falun vid 22.30 tiden ikväll så kan jag cykla förbi henne. På tal om ingenting så är jag lite orolig över vädret. Häromdagen läste jag att det skulle vara 20-25 grader och sol idag men just nu ligger det bara massa gråa moln över mitt hus. Tänk om samma sak sker på studenten att man vaknar på morgonen och inser att man måste ta med ett paraply till champagnefrukosten trots att smhi lovade sol och alldeles lagom varmt?




min fina vita cykel

Efter att ha jobbat stängning på jobbet tog jag en sväng på min fina vita cykel. Det var skönt att få rensa tankarna och bara cykla runt. Tyvärr var det alldeles för kallt och jag var hemma efter 35 min, nästa gång blir det mer kläder för en längre sväng. 

 

Just nu händer det alldeles för mycket saker i mitt liv för att jag ska orka med. Vissa saker kan man inte bara lägga åt sidan och ta upp vid ett annat tillfälle när det känns bättre även om man önskar att det kunde vara så. Men tala inte om för mig vad jag ska göra och inte göra. Alla runt omkring sina åsikter och synpunkter, dom får ni gärna tala om för mig men försök inte få mig att ändra mina känslor. Dom finns där och kommer finnas där enda tills jag är redo att släppa dom, vilket jag inte är nu. Got it? :)

 

Nu ska jag läsa i min skvallertidning innan jag släcker lampan. Imorgon väntar ett 8-timmars arbetspass med lite religionsarbete innan. En vanlig söndag helt enkelt!


den gröna tröjan

Hej där!

 

Håret blev ingen katastrof som tur var. Det blev inte någon större förändring heller, men lagom mycket skillnad för att var första gången. 

 

Har inte något att skriva som intresserar någon annan. Egentligen borde jag ha hur mycket som helst att berätta eftersom studenttiden ska vara den bästa. Men som mitt läge är nu känns det som att jag har haft det bättre förr. 

Det är jobbigt att vara den gröna tröjan.



felicia goes artist

Har precis tagit en promenad med Zoey i parken och är helt svettig. Visserligen har jag taskig kondis men den här svetten beror på att jag hade alldeles för mycket kläder på mig. Det ser inte speciellt varmt ut men det är fuktigt som attan ska ni veta. Jaha, nu vet ni att jag lökar alltså.

 

Ska åka mot stan om 30 min, har inte frisör tid förrän klockan 15 men jag måste förbi Buttericks innan och köpa en mikrofon. Jag ska ju vara artist ikväll. Svart klänning, strumpbyxor och svarta skor, exakt så som jag såg ut på Jonas skiva för några veckor sen. Den enda skillnaden är som sagt att jag ska ha en mikrofon den här gången. Måste kolla upp hur man åker hem också, planerar på att ta tåget för jag har tröttnat på nattbussen nu faktiskt!

 

Vi hörs imorgon :)



20/5

 

God morgon!

Det är så skönt att vara ledig ibland, man kan ligga i sängen hur länge som helst! Ska åka hemifrån om tre timmar och det enda jag måste göra innan dess är att gå till pappa och hämta en klänning + ta en sväng med Zoey. 

 

Har inget mer spännande att skriva än att jag är lite smått super jätte nervös över mitt besök hos frisören i eftermiddag. Det kan inte bli värre än fult och det är egentligen inte hela världen, eller vi kan låtsas som att det inte skulle vara hela världen iallafall.


tjockis på stranden i sommar

Det blev tyvärr ingen springrunda. När jag hade bytt om, kissat och lånat brorsans i-Pod insåg jag att mina skor är hemma hos pappa och jag orkar inte gå dit och hämta dom. Det tog tillräckligt lång tid till att motivera mig själv att ens ge mig ut och när jag inte hittar sakerna som jag behöver dog lågan. Det kommer fler chanser!

 

Nu är det dags för duschen och sen hopp i säng. Har ingen skola imorgon men har lite saker att fixa innan jag ska till frisören, bla outfiten till Johannas yrkesskiva jag ska på imorgon. Funderar på att vara artist, kommer passa bra med mitt snygga hår + att jag inte behöver köpa något nytt. Har redan lagt ut tillräckligt med pengar på skivor. Ska sova på saken och sen bestämma mig imorgon!


är det för mycket begärt?


I want you to want me.
I need you to need me.

dags för hårförändring!

Det får bära eller brista. Imorgon kl 15.00 har jag bokat tid hos frisören för att klippa och slinga håret. Antingen betalar jag 1250 kr för något som jag kommer gråta över eller för något jag kommer tycka är jätte snyggt! Hoppas på det sista eftersom det nalkas studentskiva i morgon kväll. 

 

Hade en mysig lunch tillsammans med Mikis, Jennifer, Linnéa och Rebecca på café Cozy på söder. Dock var det inte färska räkor i min skagensmörgås vilket gjorde mig grymt besviken. Fast egentligen gjorde det inte för jag var inte speciellt hungrig eftersom jag hade tryckt i mig massa saker under matteprovet haha. 

Blev även en sväng på drottninggatan där jag köpte 3 linnen, 2 skor och ett skärp. Hade sällskap av Mikis och Linnéa i början men sen skulle dom hem och plugga men det gjorde inget att jag gick själv för det är rätt skönt ibland.

 

Ikväll har jag inga speciella planer. Men eftersom jag varken har plugg eller jobb så funderar jag på att göra något som jag inte har gjort på länge, träna. Funderar på att snöra på mig skorna och ge mig ut på en liten springrunda. En kort är bättre än ingen ;)


inga fler prov under gymnasiet för mig!

ÄNTLIGEN! Matteprovet är över och jag kommer blir förvånad om det inte blir G. Det kändes helt okej när jag skrev och tror faktiskt att jag lyckades få några VG-poäng! Nu har jag ingen skola förrän på måndag :)

 

Istället för att ligga hemma och lata ska jag åka in till stan med mina fina vänner. Jag hoppas att vädret blir bättre också, enligt DN ska det faktiskt vara sol idag! Nu måste jag gå ut med Zoey en snabbis innan sticker! 

 

Hoppas ni får en lika bra dag som jag ska ha!


tårta,räkor,glass,ost,vin,päronmer osv osv.

Om 13 timmar ska mitt sista prov i gymnasiet skrivas, matte c nationella. Om jag skriver IG imorgon kommer jag bara behöva komplettera för att gå G. Även om det skulle vara skönt att slippa göra det så är det inte hela världen om det blir så.

 

Därför ska jag nu plugga det sista för att senare cykla till Stinsen och handla min picknick till provet. Glöm att jag skriver en nationellt prov utan mat, det är ju halva grejen att få äta massa gott och bara kolla runt på alla andra som svettas. 

 

Efter provet blir det troligtvis en sväng till stan också. Dels för att fika men sen känner jag att min garderob behöver lite påfyllning hihi!


det räcker inte med kärlek

Ibland förstår jag inte hur jag själv lyckas med saker. Nu har jag lyckats få bort rutan där man skriver in internatadressen för att komma in på olika sidor.  Fast några sidor har jag som bokmärke, typ facebook och den här.

 

Kanske är detta ett tecken på att jag borde sluta vara inne på datorn innan jag somnar och kultivera mig istället. Därför ska jag läsa en bok nu som jag köpte igår, det räcker inte med kärlek. God natt!


my life sucks

Det som gör mest ont är att jag inte får det lilla extra av dig längre.


Vad säger förstaderivatan om grafen?

Nu är jag hemma från Stinsen där jag införskaffade en rosa/röd klänning, en saxofon och gul kroppsfärg. Hoppas bara att den inte färgar av sig, men det borde den inte göra :) Snart kommer Tobbe förbi och hämtar en skateboard och slangbella, vi går verkligen in för det här. Men det känns inge kul att komma halvtaskigt utklädd, antingen gör man det bra eller inte alls! 

 

 

 

Om f´(x)>0 för a<x<b, så växer f fär a<x<b. Hur ska man förstå det här? Tyvärr känns det som att kapitel 3 kommer sätta stopp för mig..


Felicia goes Lisa Simpson

Är vaken men borde egentligen ta vara på nattens timmar men icke. Ska till skolan om 1,5 timme för att få närvaro på religionsprovet och köpa biljett till USA-skivan ikväll. Smsade precis med Tobbe och  Stina om vad jag ska vara ikväll, eftersom jag bestämde mig för att gå igårkväll så har man inte så mycket tid att komma på något bra. Tobbe ska vara Bart Simpson så det lutar åt att jag ska vara Lisa Simpson. Vi kommer matcha varandra lika bra som vi gjorde med våra cykeloutfits igår! 

 

Så efter skolan blir det en sväng förbi Stinsen för att hitta Lisa-kläder och köpa gul kroppsfärg. Efter det blir det raka vägen hem och plugga, nu måste faktiskt matten bli gjord. Som tur är kommer Jonas förbi vid 5 och hjälper mig och imorgon ska jag hänga med Linda hela dagen och vi måste tyvärr också plugga.. Men jag längtar till imorgon kväll hoho!



cykeln är min vän

Tror ni att det blev något plugg? Nix! Öppnade boken och fastnade på första talen och då hade jag inte riktigt motivationen att fortsätta. Som tur är ska jag få privat hjälp både imorgon och på lördag!

 

Nu ska jag snart hoppa på cykeln och trampa till Rotebro men först måste jag förbi Coop och ta ut pengar, glömde såklart göra det på Stinsen! Stina försöker få mig att åka tåg till stan men eftersom jag är cyklist måste jag cykla. Önska mig lycka till!


plugg plugg plugg

Nu har jag precis kommit hem från en sväng på Stinsen med Stina. Hon och Mikis ska vara pommes frites på löpar-skivan imorgon så hon införskaffade lite gula kläder, riktigt fina! 

 

5 dagar kvar till matte c kursprovet och jag känner mig näst intill körd. Hoppet är inte helt ute och det gäller verkligen att jag pluggar hela dagen imorgon, på lördag och på måndag för att kunna ha en chans att klara det. Fast även om det skulle gå käpprakt åt helvete kommer jag ändå ha möjligheten att få G i kursen. Glöm att jag går en 100 poängskurs och får IG. Speciellt när den enda frånvaron jag har är från när vi var i Rom. Skulle inte tro det, jag ska ha G. 

 

Om 2,5 timmar ska jag befinna mig hos Stina för att äta middag (pizza) innan vi drar in till stan. Så innan dess måste jag hinna duscha men framför allt plugga!


pengar&rakblad vs köttbullar&mjölk

Övningskörningen varade lite längre än beräknat och jag kom hem för 20 min sen. Eftersom jag har ett löfte som lyder “inget plugg efter 21” så kan jag tyvärr inte skriva något religionsarbete. 

 

Bestämde mig för att gå på ist, javisst-skivan imorgon och jag har höga förväntningar eftersom dom har skickat ut 17000 mejl på FB om att man ska köpa biljett. Under körningen bestämde vi oss för att svänga förbi Coop för att jag skulle hämta ut pengar (för att kunna köpa biljett imorgon) och pappa skulle köpa rakblad. Fast jag glömde totalt bort pengarna och pappas rakblad fanns inte. Istället kom vi hem med lite mjölk och köttbullar, och inte är det fy skam det heller!

 

Nu ska jag krypa till kojs för imorgon väntar en långt dag med skola, plugg hela eftermiddagen och sen skivan på kvällen :)


ledig dag ägnas åt allt annat än plugg

Nu har jag precis provat min studentklänning tillsammans med mössan. Det är verkligen inte långt kvar nu. Tänk att vi har gått i skolan sen vi var 7 år och nu ska vi släppas fria och klara oss på egen hand. 

 

Har varit ledig idag och hade egentligen tänkt att plugga hela dagen men såklart gör man allt annat än att plugga. Sola, cykla, gå promenad med Johanna, cykla lite till, prata i telefon med Stina i nästan två timmar, kolla runt på nätet osv osv. När ska man lära sig? Det är egentligen otroligt, efter 12 år i skolan har man fortfarande inte lärt sig att plugga i god tid. Men jag har pluggat lite ändå, men så fort man fastnar på ett tal är man fast. Så jag tycker alltid att det är lättare att plugga med någon som man kan fråga om hjälp när man fastnar. 

 

Nu ska jag äta och sen ut och övningsköra med pappa. När jag kommer hem måste jag nog sätta igång med religionsarbetet om hinduism och buddism som ska in på måndag. 

 

Life goes on


the end

1 år 2 månader 3 dagar.


den är hittad!

Äntligen har jag hittat min studentklänning! Trodde egentligen inte att det skulle bli någon från de vanliga butikerna men det här kommer faktiskt från Vero Moda. Hoppas bara på att inte så många andra har den. Fast jag ska klippa av tyllet som sticker ut längst ner, tycker att den blir finare så. Visst är den söt!



full fart mot helgen!

God morgon!

 

Jag älskar mitt schema, sovmorgon 3/5 dagar! Kan behövas när man har så mycket annat omkring som ska göras. Mycket som ska fixas nu de sista veckorna, både i skolan och utanför.

 

Studentklänningen är inte riktigt funnen ännu, men jag har sett en som jag kanske ska köpa idag när jag åker till Kista med B&J (ben&jerry haha) efter min enda lektion i skolan. Fast jag hoppas det går snabbt för kl 15 ska jag vara i Norrviken på körskolan och gå en kurs som heter Riskettan och handlar om sömn,droger och alkohol i trafiken. Den håller på enda till 18.30 och efter det ska jag träffa Jonas!

 

Resten av helgen kan ni få gissa vad jag ska göra ;)


En riktigt skön dag!

Idag har jag fått njuta av det livet som jag skulle vilja ha men ändå få dom pengarna jag får när jag jobbar! 

 

Först var jag i skolan till halv 2 och sen gick jag hem till Zoey och tog en lite promenad. Sen måste jag säga att jag är otroligt stolt över mig själv att jag faktiskt gjorde 10 tal i matten, det är trots allt bara 1,5 vecka kvar till kursprovet(!). När matten var klar satte jag på tv och bara låg och degade. Efter ett tag kom mamma och lagade mat och då var det bara för mig att sätta mig ner vid bordet och äta. Helt underbart!

 

Nu har jag precis kommit hem från övningskörning med pappa. 

Ska sätta på tv och mysa lite med Zoey i sängen.



min enda vilja är att...

...den här helgen slutar bättre än den började och att allt blir som vanligt igen.


RSS 2.0