jag vill inte bli sjuk!!

Började känna mig lite trött och hängig efter skolan igår. Med en pirog till middag började jag mitt 5 timmars långa arbetspass och inte kände jag mig bättre efter det. Ni vet när det kliar lite smått i halsen, huvudvärken bara ligger och väntar på att få smälla till riktigt rejält, man har en känsla i magen som man inte brukar ha och man blir varm av minsta lilla rörelse. Idag ska jag jobba 14-21 och efter det åker jag troligtvis till Jonas om jag inte känner mig alldeles för dålig för då får han komma till mig. 

 

Tror ni att min redovisning av grupparbetet blev av igår eller, nej såklart inte! Han hade ju självklart inte gjort klart sitt och nu har han fått till imorgon på sig så att jag hinner kolla igenom innan måndag morgon då vi ska redovisa. 

 

 


jag hatar grupparbeten

Idag kör jag en favorit i repris, frukost i sängen. Det är nog Jonas som har fått mig att börja med dom här dumheterna för han äter i sängen varje morgon. 

Idag är det fredag vilket betyder att jag börjar 11.35 men jag måste till skolan och fixa klart ett arbete i information och layout. Det ska redovisas på lektionen idag och killen jag jobbar med har fortfarande inte gett mig sin del. Vi bestämde att han skulle mejla det till mig senast igår kl 16. När jag skickade ett argt mejl vid 20-tiden igår svarade han med att det var läraren som har sagt att de behövde lämna lektionssalen innan han hade hunnit skicka det till mig. Stackars honom som inte har insett att det finns andra datorer i skolan som man kan skicka från. Enligt honom så “kirrar” vi det innan lektionen. 

 


kom gärna med tips!

Sitter och försöker hitta bra låtar som jag kan ha som ringsignal och alarmsignal på mobilen. Jag tycker alltid att det är lika svårt att välja. Nu har jag någon dansbandslåt som ringsignal haha! Man får inte välja en låt som man tycker är bra till alarmsignal eftersom det är vad som väcker en varje morgon och efter ett tag är det hat-låt-nummer-1! Funderar på att välja Jonas favoritlåt eller något bara för att vara snäll eftersom han hatar min väckarklocksignal över allt annat. Fast jag har ju en tvist med det hela. Hoppas att han inte läser. Det är ju nämligen så att han kommer hata den låten om ett tag, kanske ska ha någon flygplans låt. Måste fundera på den saken hehe!

 

 


älskling, vi kanske borde laga mer micromat?

Började dagen med matte och för ovanlighetens skull fattade jag genomgången och hann göra de talen vi skulle hinna. Fast det är säker bara för att jag laddade upp så bra innan!

Efter matten hade jag hål och passade på att äta lunch då. På psykologin kollade vi på en film som är 3 timmar lång så vi ska fortsätta kolla imorgon och på måndag, kul! Egentligen slutade jag 12.35 med hängde kvar i skolan till 13.50 för Jonas kom inte med tåget förrän 14.22. 

 

Jag hann gå in och hämta schemat på jobbet innan Jonas kom och vi gick till Stinsen. Vi skulle egentligen äta middag där men vi kom på att det skulle vara billigare att laga egen mat plus att vi inte var så hungriga. Sagt och gjort. Vi gick till Coop (såklart) och köpte kött, potatisgrejer och kladdkaka. Vi gick hem och var taggade för en riktigt super-middag. Det började med att brandlarmet gick när vi stekte kötte och sen gick det bara utför. Vi använde fel panna så såsen blev konstig, det stänkte sås på Jonas kläder + fönstret när vi skulle hälla ner såsen i kannan. Äh, maten slank ner och huset står kvar. Vad mer kan man begära av två 18-åringar?

 

 


ett sånt där onödigt inlägg igen

Nu äter jag frukost i sängen samtidigt som jag kollar på Vakna med the voice. Man måste förbereda sig psykiskt om man ska klara av två timmar matte c. Efter skolan ska jag möta Jonas och vi ska gå till Stinsen och äta middag på den nya kolgrills baren, gott va?

man får ta en dag i taget

Så nu har jag lugnat ner mig lite men det är väl inte riktigt helt lugnt. Jonas kom hit runt 5 och vi gjorde köttfärssås och medan mamma kokade pastan gick vi upp och la oss i sängen och somnade hehe. Dock dröjde det inte länge innan mamma ropade och vi var tvungna att gå ner och äta. Efter maten kollade vi på tv och tryckte i oss varsitt wienerbröd, kanske inte så nyttigt men gott!

 

Nu måste jag plocka upp alla kläder som ligger i en stor hög på stolen. Mamma har redan tjatat ett x antal gånger så det är väl lika bra att göra det nu innan hon hugger huvudet av mig. I morgon börjar jag 8.20 med matte i två timmar, sen hål och sist psykologi en timme. Ingen höjdardag kanske men jag lär ju överleva!

 

Juste! I morgon börjar min nya mobil fungera, fast tiden är oklar och mitt nummer slutar fungera i natt 04.00 så jag kommer vara mobillös några timmar.


:@

ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!

jag fick min glass tillslut!

Nu har jag legat i sängen runt 50 min men har inte släckt lampan än. Jag har ju varit tvungen att kolla runt på alla hemsidor och bloggar som finns, det är något nytt varje gång. Har även skickat ett mejl till pappa som för tillfället befinner sig i NY och  bad honom köpa ett par converse till mig. Får se hur bra det går. 

 

Innan jag somnar ska jag passa på att lägga till några kontakter i min nya mobil. Det gick inge vidare när jag skulle kopiera från mitt comviq-simkort eftersom telefonen är låst till Telia. Istället skulle jag lägga in alla på en annan mobil och sen flytta över från den. Det enda problemet där är att alla Jonas kontakter följer med. Så för att göra det på bästa sätt skriver jag in alla kontakter på nytt, lite tråkigt men det funkar :)


någon måtta får det faktiskt vara

Än så länge har planeringen fungerat bra förutom att jag inte har ätit någon glass och promenaden med Zoey blev lite kortare än vad som var tänkt. Glassen kan jag spara till senare i kväll och mamma får ta ut hunden lite längre. Just nu håller jag på att laga middag, kyckling och pommes, för jag ska jobba kl 17. I dag har jag bara en timme i kundtjänst så jag hoppas att cp-kunden inte kommer igen.

 

Slutar en timme före stängning så jag hinner komma hem lagom till halv 10, äta lite glass och sen borde jag kunna vara i säng före elva. Fast jag kommer säkert sega mig hem och kanske vara hemma runt kvart i. Då kommer jag tvingas gå ut med hunden, läsa lite i tidningen, vika lite strumpor, tvätta toaletten eller något annat som drar ut på tiden så att jag inte hinner äta min efterlängtade glass. Fast jag kan ju faktiskt äta den till frukost i morgon. Eller varför inte ta med den till sklan och äta på rasten, eller kanske till lunch... okej mitt liv måste faktiskt sluta leva efter den där jävla burken


undra om planeringen håller?

Klockan är bara 12 och jag har redan haft mina lektioner för dagen. Tyvärr måste jag nog ta upp matteboken och försöka räkna några tal hemma. Fast jag kan belöna mig själv med lite B&J glass efter :).

 

Blev lite chockad när jag drog upp rullgardinen och såg all snö på marken. Varifrån kom den? Funderar på att ta en lite längre promenad med Zoey.  Det blir så mörkt på kvällen och då har man ingen lust att gå ut. Är nog bäst om lilla lathunden får komma ut och röra lite på sig, hon sover ju mest hela dagarna. 

 

Nu ska jag fixa lite lunch, räkna matte, gå ut med Zoey och sen komma in och äta glass. Vilken perfekt ordning!


brunch med mina nyfunna vänner ben&jerry

 

Vi var lediga idag så jag passade på att sova hos Jonas. Dock han var tvungen att gå till skolan så det var bara att dra sig upp. Fast jag fick en liten sovmorgon och tog inte tåget förrän vid 10. 

Jag mötte upp Linda och Mia i centrum och handlade lite mat. Sen åkte vi hem till mig och dukade upp en brunch bestående av bl a smoothie, ciabata och vattenmelon. Vi hade nämligen bestämt att ägna den här dagen åt projektarbete, men tjejer har väldigt lätt att prata om andra saker så det tog ett tag innan vi kom igång. Men nu har vi börjat och sen får vi hoppas att allt bara rullar på.  

 

Vi köpte även ben and jerry glass och för mig var det första gången. Jag köpte half baked och Linda körde på cookie douhg. Mia var nyttig och sparsam och snyltade bara lite på vårat. Guud så gott det var och ooj så mätt man blev! Jag säger bara: fett med mums.

 

Nu ska jag hoppa in i duschen innan jag sätter igång med middagen. Mamma jobbar kväll så jag står för den delen. Blir nog kyckling och ris skulle jag tro :)

 


dessa tanter

I går var det mamma som var väldigt noga med att “i morgon åker vi till stan kl 11 och inte en minut senare”. Så i dag fick jag sätta väckarklockan och verkligen dra mig själv ut ur sängen. Vem tror ni inte ligger och sover så gott i sängen om inte mamma! Enligt henne ska vi åka om 40 minuter, fast jag tror att vi får flytta fram det minst 30 min.

 


usch och fy för elaka kunder!

Det var en fartfylld dag på Coop. Vi hade nästan försäljningsrekord! Jag hamnade i missförstånd med en kund och det slutar med att han får mig att börja gråta. Tänkt dig själv att en bred, två meter lång, utländsk man står och skriker dig rakt i ansiktet hur värdelös du är på ditt jobb, att jag anklagar honom för att ljuga, att jag arbetar med fel saker osv. 

Jag hade nog ätit för lite, var stressad för det var mycket folk, lite nervös över att stänga kundtjänst själv för första gången. En blandning av allt det gör att man inte riktigt orkar stå ut med all skit. Ja, jag vet att man inte ska ta åt sig men det är ingen som kan veta hur nedtryckt man känner sig förrän man själv har varit i den situationen. Det är absolut inget som jag kommer bry mig om nästa gång jag jobbar eller i framtiden utan jag behövde bara ta lite frisk luft och sen var allt som vanligt. Nu är det lättare att se det som en erfarenhet. Allt är svårt första gången men nästa gång vet man hur man ska behandla problemet. Nästa gång ska jag nämligen ringa vakten om en kund står och skriker åt mig för det har han absolut ingen rätt att göra! 

 

GOD NATT!


god morgon!

 

Har inte riktigt orkat gå upp ur sängen än. Måste vila mig tillräckligt så att jag orkar med 8 timmar på jobbet. Egentligen är det öppet hus i skolan idag men jag orkade verkligen inte gå dit om jag ska jobba resten av dagen sen. Någon måtta får det vara! 

 

I morgon ska jag till stan med mamma. Jag måste verkligen hitta ett par nya stövlar för mina har börjat läcka in vid tårna. Dock sa mamma att det brukar vara rea på skorna i februari så därför vill jag inte lägga ut pengar på ett par stövlar som går ner i pris om 2 veckor. Fast samtidigt kan jag inte gå runt i tygskor i det här slasket. Vi får helt enkelt se vad jag kan hitta.

 

Kan passa på att berätta om en kaxig kund jag hade igår. En kille i 25-30 års åldern som var och handlade med två kompisar. Han skulle betala med kort och säger med halv kaxig/skämt röst “det står att magnetremsan ska vara inåt, men är det inåt mot apparaten eller inåt affären”. Kul kille! Fast har var inte lika kaxig när jag sa att han köp inte medgavs och han var tvungen att ta fram kontanter. Det är kul att se hur människors ansikten kan förändras så fort. Först var han jätte stolt över sitt “skämt” och sen var det lite pinsamt när pengarna inte fanns på kortet haha!


life is a bitch

23.55 börjar Scrubs på tv.

 

Det är inte rolig att jobba både fredag och lördag kväll till 22.15. Jag kommer nämligen att göra det nästa vecka också, men vad gör man inte för pengarnas skull?

Jo, man offrar kärleken. Ibland känns det nästan så. Just nu träffas jag och Jonas 1-2 ggr i veckan, max. Fast samtidigt finns det inget annat att göra.

Jag bor här och han bor där. Jag går i skolan och han går i skolan. Jag jobbar och han flyger. Han tränar och jag sover. Varför kunde inte vi bo närmre varandra? Sådär nära så att man skulle kunna glida över en timme efter skolan. Känns inte riktigt som att jag vill åka en timme med tåget för att vara hos honom en timme och sen åka hem en timme igen. Fast samtidigt börjar jag 8.20 fyra dagar i veckan och då finns det inte så många andra sätt att lösa det på. Det är jobbigt att bo så långt ifrån någon som man tycker så mycket om. Ni kanske inte fattar, men det gör jag.. 



blä

Just nu är jag bara så trött på allt och alla. Det är inget speciellt jag syftar på utan allt känns bara piss. Vissa stunder känns det bara som att jag bara ska bryta ihop och börja storböla och vissa stunder händer det också. Hur kan man reagera över något som i det stora hela egentligen inte har någon betydelse. Det ska bli riktigt skönt att spendera fre-lör på jobbet och söndagen i stan med mamma.  Man slipper tänka på alla andra och kan bara fokusera på sig själv.

Det skulle sitta fint med en resa till solen och bara slappna av en vecka. Om någon är sugen på att följa med är det bara att säga till, jag kan packa min väska på 30 min!

min min miiiin!

Nu sitter jag hemma hos Jonas med min alldeles egna splitternya mobil! Den är fett med nice höhö. Fast den fungerar inte med mitt nummer än, det får jag vänta med en vecka. Nu har jag ett simkort i, fast det går varken att ringa till den eller från den utan bara ha den på.

Resten av kvällen tänkte jag faktiskt inte göra något speciellt, det är faktiskt z-dag fortfarande. Just nu är det vänner på Vänner på tv och sen är det Gränsbevakarna England och de mina vänner, det är ett riktigt roligt program!

13:05

Just nu spö-snöar det utanför mitt fönster och jag har verkligen ingen lust att gå ut. Fast Zoey måste få kisselissa så det är bara att sätta på sig vinterjackan, halsduk, vantar och snöskorna .
Vi går hem till mamma och stannar där, det blir en alldeles lagom promenad.

Ni har väl inte glömt att det är idag som jag ska köpa ny mobil?

z-dag

God morgon!

 

Är som sagt ledig idag men har ändå vaknat tidigt(för att vara mig). Jag har sällskap av Zoey här så slipper hon vara ensam hemma hos mamma tills jag skulle gått dit. Hon verkar känna sig som hemma eftersom när jag gick upp nyss låg hon och sov i soffan. Riktig bus-fia är hon ibland!


några lediga dagar + en resa till Rom

Nu är jag äntligen hemma igen! Trött är jag också, fast det gör egentligen ingenting eftersom jag har en efterlängtad z-dag (zova-dag) i morgon. Den kommer spenderas på att fullkomligt perfekt sätt. Sova länge, sega hela dagen och sen åka till Jonas. Möjligtvis förstörs den av att jag mot förmodan skulle ta upp matteboken och räkna några tal, men jag sparar nog det roliga till helgen. Juste, den är lång helg i helgen. Vi har öppet hus i skolan på lördag och därför är vi lediga på måndag. Fast jag jobbar på lördag så jag kan inte komma, men jag är ändå ledig på måndag. Busigt värre! 

 

Kan passa på att berätta att våran företagsresa till Rom är bokad! :D:D Vi åker tidigt på morgonen den 8 mars, runt 6.25 skulle jag tippa på och är inte tillbaka förrän fredag den 13 mars på kvällen. Det kommer blir galet roligt. Jag tror vi är runt 15-20 tjejer + någon kille och två lärare. Ni kan själva tänka ut hur kul vi kommer ha! Sista resan med gänget.


onsdag 21/1

God morgon!

Nu sitter jag i cad salen och gör ingenting. Min lärare är tokförkyld och inte vill komma nära och hjälpa oss? Visserligen får jag ingenting gjort men samtidigt är det rätt skönt att börja morgonen såhär.

I idag ska har jag lektioner till 12.25 och efter det ska jag stanna kvar med min projektgrupp och arbeta lite. Egentligen har alla andra mittavstämmning i dag men eftersom vi blev tvugna att avbryta vårat första och komma på något nytt ska vi därför börja om från början i dag.

Klockan 17 ska jag möta upp min familj på Pizza Hut och äta middag innan vi ska gå och se Cirkus Cikör. Om jag ska vara ärlig vet jag inte riktigt vad det är, men hoppas på att det blir kul. Innan dess ska pappa och jag förbi Telia och portera mitt nummer och i morgon köper jag mobilen.

turbo måndag

Den här dagen har gått så sjukt fort. Det är säkert för att jag hade förberett mig på att den skulle vara seg, men istället svischade den bara förbi! De två första lektionerna jobbade jag skit bra, tredje lektionen kollade vi på film, efter det var det lurre och sen svenska redovisning för att sist ha matte.

 

Två cheeseburgare på donken tillsammans med Stinafina hann jag med innan jobbet. Packade upp lite varor, satt lite i kassen och vips så var klockan 21 och jag slutade. Dock märkte jag hur trött jag var när jag kom hem och sjönk ner i soffan bredvid lillebror. Tillslut blev jag tvungen att masa mig till duschen där jag stod och sjöng högt och länge innan jag blev tillsagd att sluta. Jag fattar fortfarande inte varför. 

Nu ligger jag här i min ensamhet och väntar på att min prins ska ringa, som jag för övrigt inte får träffa förrän på torsdag. 


fullspäckad måndag

Först skola 8.20-16 och sen jobb 17-21, jag kommer stupa i säng innan klockan slår 22.


planering är a och o, mina vänner

Jag har insett att jag måste börja planera min tid lite bättre. Senast jag åt hemma var i onsdags. I torsdags sov jag hos Jonas, i fredags åt jag hos Johan, igår åt jag före familjen för att jag skulle iväg. Den kommande veckan kommer jag inte äta med min familj någon dag heller. I kväll jobbar jag, samma sak i morgon, på tisdag ska jag träna på kvällen klockan 6. Visserligen ska jag äta på restaurang och sen gå på cirkus cikör på onsdag med min familj. På torsdag ska jag till Jonas och sen jobbar jag fredag + lördag kväll. 

 

På tal om mat och jobb så måste jag äta något nu innan jag går till jobbet..


söndag

Ibland är det tur att jag har en kalender. Jag har varit hundra på att jag skulle jobba 14-22.15, men tydligen så börjar jag 15. 

Igår trodde jag att jag skulle ta tåget 18.52, men vi skulle inte vara i Kista förrän 20.30. Jag tror att jag måste skaffa mig bättre koll på allting omkring.

 

Innan bion igår gick vi runt och kollade i affärerna och fastnade inne på Telia. Nu har jag äntligen fått lön och ska köpa ny mobil. Så troligtvis blir den lilla saken min på torsdag!

 


myskväll på bio

Egentligen skulle vi ut och röja i stan ikväll, men det har blivit ändrade planer. Jag och Jonas ska istället på bio och se Twilight, hoppas att den är lite bra som alla säger! 


min raka motsats

Igår efter jag hade klippt mig skulle jag köpa en pizza inne i stan. När jag kommer ner (läs snubblar) för trappan, nyklippt i håret, väska och påse på armen och mobilen i handen måste jag ha gjort ett speciellt intryck. Antagligen som en blåst-jävel. När pizzorna blev klara ropade han upp “två vesivio och en quattro.” Fast när min var klar sa han inte “en vesuvio” utan “och här är fröken Sveriges pizza.” Hahaha, jag hoppas verkligen inte att någon annan har uppfattat mig på det  sättet eftersom det är motsatsen på min personlighet.


en shoppingdag och lite till

Efter matten imorse hänge jag kvar i skolan för att äta lunch och sen åkte jag till stan. Hade tänkt att köpa ett par jeans och skor. Istället kom jag hem med en kofta, två linnen, en nessicär och en väska. Äh, jag hittar säkert jeans när jag minst anar det, brukar ju vara så. ;)

Jag mötte även upp Linnea för att hämta våra biljetter till skivan. Han som vi har kontakt med är så sjukt otrevlig i telefonen och sen lyckas han låta väldigt övertygande om allt när man träffar honom. Aja, vi kommer överrens ändå och våran skiva kommer bli så grym!!

Nu är Jonas iväg på träning och kommer hem om 1 timme, men då lär jag sova med tanke på att jag har börjat 8.20 i skolan mån-tors. Börjar faktiskt bli riktigt stolt över mig själv att jag lyckas komma upp varje morgon. Det kan bero på att jag har nedräkning i kalendern för hur många dagar det är kvar till studenten. För varje dag blir man mer taggad men samtidigt lite ledsen på att man aldrig kommer ha samma trygghet som man har haft förut. Dock har jag och Linda storslagna planer inför nästa vinter.

mys i västerhaninge imorgon

Pratade precis med Jonas i telefonen och han ljög för mig att han för tillfället bara hade en 90cm-säng i sitt rum (han brukar ha 180cm) för att hans syster hade lånat en?! Sen kunde han inte hålla sig längre när jag sa att jag inte tänkte sova hos honom imorgon kväll. Två personer sover nämligen inte speciellt bekvämt i en så liten säng. Men eftersom han bara skämtade ska jag dit iallafall. Undra om det var ett skämt eller om han testa mig om jag skulle komma ändå? Hur som helst så har jag lite saker att göra innan jag åker dit. Dagen börjar med matte c lektion 8.20 - 10.10, sen är det så oerhört trevligt för efter det slutar jag. Så då ska jag åka in till stan, shoppa lite och sen träffa Linnéa vid 2 för att hämta biljetterna för skivan. 

Därefter hoppas jag på tåget mot Västerhaninge och spenderar resten av kvällen med min myshög(ja, det är vad jag kallar honom hehe)!


en onsdag i stan

Jag tog mig faktiskt i kragen och bokade klipptid redan på fredag, wish me luck!

 

Efter lunchen åkte jag till stan, först för att träffa Jonas och sen skulle vi möta upp Mikis för att hämta biljetterna till våran skiva. Jag och Jonas gick en sväng på Åhléns, fikade på Kofi, köpte en sminkväska på Make up store och tittade på ny mobil till mig innan vi tog bussen hem. 

 

Juste, vi skulle ha mött Mikis men såklart var inte våra biljetter färdiga på tryckeriet även fast vi hade pratat med honom tidigare i dag och bestämt tid. Den killen kör verkligen med oss, han vill ha alla pengar kontant (ca 65 000), han svarar aldrig i telefonen, tvingar oss att åka till stan och säger när vi precis är framme att han inte har biljetterna. SUCK!

 

Nu ska jag snart kila ner och fixa middag. Mamma jobbar kväll så jag ska göra tacos. Johanna kommer förbi och käkar med oss för att sen chilla med mig resten av kvällen. 

 


inte kort hår igen, tack!


Det här var på skolavslutningen innan sommaren. Förstår ni hur kort mitt hår var när jag precis hade klippt mig 2 månader innan? Den gången är även den senaste gången jag klippte mig och nu är det dags att boka tid igen. Fast den här gången behöver det inte bli lite kort, bara lite mer volym.

ryggklådan tog över mitt liv i 10 min

Idag hade jag två lektioner. Sen åkte jag till Sollentuna med Sofie och Roffe. Vi solade. När jag kom hem gick jag ut med Zoey. Vi träffade Mia och Stina som skulle bada isvak. Stina var coolare än Mia. Mia var lite orolig. Sen kollade jag på tv. Och sen duschade jag. Sen upptäckte jag utslag på hela ryggen. Jag har aldrig haft sådan klåda. Min lillebror hjälpte mig med lotion. Egentligen skulle jag ha tränat. Istället ska jag köra lite bil. Till middag blir det soppa. Med semlor till efterrätt!

 


150 dagar kvar

Egentligen skulle jag ha hängt med min kära vän Johanna ikväll, men hon är precis som min bror på väg att bli sjuk. Så istället har jag tänt lite ljus, gjort te och sitter min säng och mumsar lite toscakaka. 

 

Det är 150 dagar kvar till studenten. Därför borde jag egentligen kanske försöka dra ner lite på sockret och kalorierna, vem vill rulla ut på skolgården? Toscakaka kanske inte är det nyttigaste, men det är ändå bättre än en godispåse. Körde wii-fit i 33 min idag. Inte jätte jobbig träning kanske, men det är ändå bättre än att inte göra något. Det är i de banorna jag måste tänka annars kommer inte midjemåttet förändras en cm. Okej, jag kanske inte kan lova att det gör det annars heller men ändå! 


dina ord är min lag, baby!

Som en liten extra julklapp fick Jonas en bok av mig som heter “du&jag”. Man fyller i både saker om sig själv och saker om sin partner. När han fick den hade jag fyllt i på ena sidan, men innan han fick läsa skulle kan fylla i sin del. Frågorna varierar allt från hur man var som liten till hur mycket man tror att ens partner väger. Poängen som jag vill komma till att det var en fråga som handlade om vardagslyx och på den svarade Jonas att jag borde unna mig själv lite mer av det. 

 

Vardagslyx kan variera från person till person. För någon kan det betyda att gå på spa och för någon annan att äta efterrätt någon dag. Jag har funderat ett tag och kommit fram att jag ska prenumerera på en tidning. Så jag tänkte börja med 5 nummer av Veckorevyn för 98 kr. Att krypa ner i sängen lite tidigare än vanligt, tända några ljus och läsa en nytryckt tidning är vardagslyx för mig!


MANGO BAR 21 APRIL! BE THERE!

 

Jag har en riktigt skön söndag framför mig. Jonas har precis åkt iväg för att jobba. Själv jobbar jag inte förrän nästa lördag vilket betyder en hel vecka ledigt. Jag har heller inga prov eller inlämningar i skolan som i sin tur betyder chillipilli. Denna söndag ska hela skiv-gruppen åka hem till Sofie och diskutera vad som ska göras och allt sånt där. Tiden bara rinner iväg, det är bara tre månader kvar och eftersom våran skiva ska bli den bästa så har vi en hel del arbete framför oss. 

 

Sofie ska även få sin lite smått försenade födelsedagspresent av mig, Stina och Mikis. Hon fyllde år i augusti hehe. Bättre sent än aldrig! Det lär bli spännande att se när Mikis och jag tar med Stina på spa eftersom det är hennes födelsedagspresent från oss.

 

Kvällen ska tillbringas på en italiensk restaurang tillsammans med familjen för att fira lillbrorsan som fyllde år igår. Mums!

 


jalla jalla jag vill sova!

Det är lugnt, han har hört av sig!

 

Han var på fest där det var mycket folk så han lämnade jackan och mobilen i bilen. Nu är han äntligen påväg hit och då har han även hunnit stanna och köpa en cheeseburgare på Donken eftersom det var så oerhört viktigt.


vart håller du hus lilla vän?

Nu börjar jag bli lite smått orolig. Jag har försökt att få tag på Jonas sen klockan 19.

 

Han skulle på fest och sen komma hit runt tolv. Visserligen är klockan bara 20 i, men eftersom jag har ringt typ 18 gånger och skickat massa sms tycker jag att han borde höra av sig!


gäääsp

 

God morgon!

 

Idag fyller min lillebror 15, grattis till honom :) Detta betyder att vi var uppe och sjöng för honom och käkade frukost tillsammans, vilket inte sker speciellt ofta i min familj. Eftersom jag ska jobba klockan 14, så har jag inget vettigare att göra innan än att dega i sängen. 

 

Ikväll blir det som sagt jobb till klockan 21 och efter det blir det väl hem och chilla, har inga direkta planer. Hade gjort vad som helst för att få mysa lite med Jonas, men eftersom han är sjukis blir det inget av med det. Eftersom vi bor en bit ifrån varandra träffas vi mest på helgerna och då blir det så långt mellanrum om det är en helg då man inte kan träffas. 

 

Måste bara säga att jag älskade Kittys kommentar “jag tycker att det var fruktansvärt elakt...”  eftersom hon hade en klänning med frukter på haha!


vindar kan vända

Psykologiprovet var det svåraste jag någonsin gjort. 

Jag satt med provet framför mig i 3 min innan jag ens skrev ner ett ord. Som tur var verkade ingen annan tycka att det var speciellt enkelt. 

 

Jonas är sjuk, så jag får spendera kvällen ensam istället. Mamma jobbar så vi ska laga mat själva och vi har inte börjat än. Om 40 minuter börjar Lets Dance, vilket troligtvis kommer att underhålla mig denna tråkiga fredagskväll.


morgondagen är redan planerad

I natt ska jag sova med mina anteckningar  + boken under kudden i hopp om att jag kommer lära mig något då. Jag läser, förstår men ingenting går in. Det var exakt likadant i rättskunskapen (om ni kommer ihåg hur det gick där?). Bara för att jag tycker att ett ämne är roligt så går det skit på proven. Tvärtom är det med piss-ämnen såsom filosofi, där fattade jag ingenting men fick ett starkt VG. Jag hoppas innerligt att det går bra ändå, tyvärr har jag hört att läraren har svåra prov.

 

Efter att jag har slutat kl 16 i morgon ska jag ta tåget till stan och möta min prins. Vi ska tillsammans köpa en present till min lillebror. Eller det kommer nog bli att jag har ångest och inte kommer på något, sen kommer Jonas på något as smart som jag sedan går och köper. Det är enkelt, killar hittar lättare presenter till killar och tjejer till tjejer. När vi är klara med det ska vi ta bussen hem till mig, äta middag, krypa ner i sängen, mumsa godis och kolla på Lets Dance, ingen missar väl när Blondinbella är med.


jag funderar på att ta sparken till skolan imorgon

Just nu snöar det för fullt i Sollentuna, tyvärr har temperaturen stigit till -1,6 så vi får se hur länge det ligger kvar. Jag sitter och plugga psykologi för fullt. Känns bäst att plugga medan  det är ljust ute så att jag sen kan ha lite fritid ikväll. 

 

Från det ena till det andra..

 

Först trodde jag att svenska b skulle vara en tuff och svår kurs, men det har jag inte märkt av än. Vi läser romaner, analyser och skriver dikter, sen ska vi redovisa detta i grupper. Detta kommer att ske under hela lektioner, så när man inte ska redovisa behöver man inte komma. Det enda som är dåligt är att svenskan ligger på ett dåligt block, så vi får bara hål istället. 

Jag måste bara berätta om hur Stina blir behandlat av våran lärare, hon verkar på något sätt tro att Stina har något problem haha! Det kan vara kommentarer som “Så, nu borde alla ha läst klart eftersom jag ser att även Stina har det” ellerKan alla vara tysta, Stina hade en viktig fråga att ta upp”. Grejen är att frågan var om hon fick ta en bok hemifrån istället för från biblioteket, men som sagt så tyckte våran lärare att det var oerhört viktigt att alla hörde va Stina sa.


you´re in trouble young lady

Ohnoo. Inte bra Felicia! Det är inte okej att försöka förstå anteckningarna och sen vräka i sig godis. Lika sant som det är skrivet. Men alla förstår väl att man försöker tyda anteckningarna när läraren säger "det går att skriva mvg på provet med hjälp av bara anteckningarna, om ni förstår som rätt dvs"
Provet är på fredag, dvs om mindre än 48 timmar. Jag började plugga igår och det är 40 sidor i boken och allt känns jätte invecklat. Jag ska läsa igenom alla sidorna i boken och sen litar jag på anteckningarna.

Först av allt ska jag till Coop (igen) och hämta mitt schema.

tillbaka till verkligheten

Jag är stolt att jag lyckades gå upp 7.10 imorse, äta frukost, komma i tid till skolan, göra det jag skulle på lektionerna, äta lunch i skolan och sen gå hem för att plugga. Tyvärr är det nog första och enda gången detta kommer ske utan att klaga.

Nu ska jag sätta igång att läsa pyskologin, men först av allt ska jag gå till Coop och köpa lite smågodis hehe.

ge mig vääääärme

Nu är det 5 månader kvar till studenten. Hela våren kommer vara full med saker. Ni har väl inte missat våran skiva den 21 april? :O 

 

Imorgon börjar skolan igen och jag är verkligen inte färdig utvilad. Ni som bara har sovit er igenom hela lovet har inget att klaga på, jag har ju slitit som en oxe. Men sen när jag drar till varmare breddgrader under påsken får ni skylla er själva. 

 

 


god natt

Jag ligger och tuggar tuggummi såhär runt halv ett på natten, varför då? Jo, för att jag städade bort tandkrämstuben som var slut och glömde köpa ny. Därför. 

Nu ska jag somna med popcorn skal och sockerbeläggning från te på tänderna för att imorgon vakna upp sista lovdagen som kommer bestå av plugg och jobb. Yeey! 


såklart skulle någonting gå fel.

 

Varför skulle det gå bra när jag skulle städa för? Till en början gick allt kanon, jag städade badrummet och mitt rum. Som grädde på moset tänkte jag vara snäll och dammsuga trappan också. Sluuuurp! Dammsugaren snodde ett kuvert som låg där, blev mätt och stängde av sig. Kuvertet ligger inte i röret och inte överst i dammsugarpåsen som jag blev tvungen att klippa sönder eftersom det var ett av pappas viktiga kuvert. 

Det får helt enkelt vänta tills han själv kommer hem så jag kan få hjälp.

 

Nu tänkte jag kila iväg till Stinsen och leta födelsedagspresent till Benjamin som fyller 15 på lördag. Jag tycker att det är svårast att köpa present till killar, speciellt till killar i åldern 15-20. Såklart fyller Benjamin år nu och Jonas om 1 månad! 


de senaste dagarna i korta drag

Det här lovet har jag hängt på Coop och när jag inte hängde där har jag sovit. Har inte vaknat före 11 någon dag om inte väckarklockan har ringt. Men nu är det andra bullar, om två dagar börjar skolan och jag ser verkligen inte fram emot det. 

 

Även fast jag har sovit en hel del har jag hunnit med massor av saker:

Fredag: Skulle gå och möta Jonas vid stationen och halvvägs dit halkar jag ner för en kulle, ut på trottoaren, ramlar rakt på rump/rygg benen och har ont än idag. Det var inte långt ifrån tårarna. 

Lördag: Vara inställd på att jobba 15-21, kommer dit 14.40 och ser att jag inte står på schemat. Kollade om en annan tjejs namn stod med, för det var hennes pass jag skulle ta men det gjorde hon inte heller. Det hade alltså blivit missförstånd, så det var bara att knalla hem igen. SUCK! 

Söndag: Jonas åker för att jobba i Väsby vid 10, då var det 12 minusgrader ute. När han ringer 2 timmar senare sitter han i ett iskallt centrum för det hade varit strömavbrott sen han började. Men humöret ändrades snabbt när vi kom ut till Arlanda och käkade kebab. Jag köpte ett par nya byxor på VILA i lördags och just nu ångrar jag mig djupt. Det är dragkedjor på fickorna på rumpan, vilket resulterade i att min rumpa fick skavsår av byxorna igår och jag kunde knappt gå normalt. 

 

Idag är det måndag och jag måste städa + plugga. Mitt rum ser ut som ett bombnedslag och jag har psykologiprov på fredag


Hur kommer 2009 sluta?

Jag hade ingen julkänsla, jag hade ingen nyårskänsla utan all den känslan har förvandlats till panik och som har börjat sprida sig i min kropp. Om 6 ynka månader står jag i vit klännig, en mössa i handen och inser att jag har tagit studenten.
Alldeles nyss hade jag starka planer på att åka iväg till USA ett år och vara au pair. Jag övertygande mig själv att jag lätt skulle kunna åka iväg, det skulle inte vara några problem alls. Till alla omkring sa jag att jag måste följa vad jag själv vill och inte vara beroende vad alla omkring skulle göra. Jag skulle köra mitt egna race.

Nu känns det mer som att jag ska jobba skiten ur mig hela sommaren och sen nästa vinter ska jag åka till ett riktigt varmt land några månader och då ska jag komma på vad jag ska göra med mitt liv. Hur tycker ni att det låter?

RSS 2.0