jag längtar tills jag får sova ut!! Vilket lär bli... lördag 14/3

Nu börjar jag bli riktigt trött. Passet igår (9-22) tog verkligen de sista krafterna från mig. Börjar inse att det kanske hade varit bra om jag hade tagit någon dag ledig. Har en redovisning på måndag morgon som inte är klar och en svenska debattartikel som ska in på torsdag som jag inte ens har börjat med. Vet inte riktigt när jag ska bli klar med allt eftersom jag jobbar idag, imorgon, mån och tis... 

 

Kom precis ur duschen och har egentligen inte tid att skriva det här. Börjar 14 och innan dess måste jag klä på mig, äta frukost och gå ut med hunden. Allt detta skulle vara skönt att göra utan stress. Sååå heej då!


singeltjej?

Hej på dig!

 

Jag känner mig verkligen som en singeltjej som är med i alla amerikanska filmer. Jobbar på dagen och när jag kommer hem chillar jag med några kompisar innan jag går ut med hunden. Efter det fixar jag nudlar och lägger mig i soffan. Senare på kvällen drar jag fram en semla och lite naturgodis. Erkänn att det är likt!

Men det kommer inte vara länge till för imorgon kommer Jonas hem!! :D

 



working 24/7

Kvällen blev inte riktig som jag hade tänkt mig. Jonathan skulle inte äta hemma och då orkade jag inte gör i ordning massa mat. Så efter promenaden med Zoey somnade jag i soffan, innan jag ens hade sett halva första filmen. Där sov jag gott i ca 1 timme innan jag vaknade och gick och duschade. Sen dess har det väl inte hänt speciellt mycket, jag har ätit ett äpple och snart ska jag gå upp till sängen och kolla på Raw. 

 

Som ni själva märker så kommer det inte stå så mycket mer än såhär om dagarna med tanke på att jag jobbar:

Fredag: 18-22.15 (jobbat)

Lördag: 14-22.15 (jobbat)

Måndag: 8-15 (jobbat)

Tisdag: 9-13.15

Onsdag: 7.45-20

Torsdag: 18-22.15

Fredag: 9-22.15

Lördag: 14-21

Söndag: 15-22.15

Måndag: 18.30-22.15

Tisdag: 19-22.15

 

Hehehe. Det enda positiva jag upplever med detta är när lönen kommer!

 


snatteri

Nu har jag kommit hem från jobbet. Dagen flöt på bra och kände aldrig riktigt att klockan gick sakta. Vi hade några kunder som försökte snatta batterier och smink för 20 000 kr! Men såklart hade vakten suttit och kollat på dom hela tiden och de greps innan de hann ut. När ska folk förstå att vi lever 2009 och att tekniken har kommit i kapp oss och de kommer aldrig lyckas sno något. Men det är deras problem och inte mitt!

 

Kvällen kommer att spenderas med mys. Jag har gårdagens Gossip girl avsnitt och kolla på + två tjejfilmer som jag lånade av Mikis igår. Så jag kommer hänga i soffan hela kvällen lång förutom en promenad med Zoey och lite middagspaus. Ska börja redan nu, har laddat upp med te och en nybakad bulle från jobbet.

 

Byebye


mätt som en plätt

Jag blir så arg! Det är sällan, då menar jag riktigt sällan som jag lyckas ladda upp bilder på bloggen från min dator. Det är ett under att bilden kom med imorse. Jag fattar inte varför och det är så tråkigt med en blogg som bara har bilder från google. Så då struntar jag hellre i bilder än att ha någon därifrån. 

 

Kom hem från Sofie för ett tag sen och har precis lagt mig i sängen. Det var riktigt gott! Som tur var fanns det kyckling, pasta, sallad och paj att äta innan vi högg in på godsakerna. Alla hade med sig någonting hembakat förutom jag men jag tror faktiskt att mina köpta nötkolakakor gick hem ändå. När maten var uppäten satte vi på "systrar i jeans 2", en riktigt tjejfilm enligt mig. Tyvärr hann jag inte se klart den eftersom jag var tvungen att åka hem. Men nu är det dags att sova för imorgon måste jag gå upp strax före sju.

 

GOD NATT!

 

 


jag kommer öka min vikt rejäääält ikväll!

Nu sitter jag i soffan tillsammans med en godispåse och på tv är det skidor. Jag var bara i stinsen ca 1 timme men lyckades ändå hitta ett par jeans, ett par tygskor, byta chinos och lite andra småsaker som diadem och handkräm. 

 

Den senaste 1,5 veckorna har jag varit inne på JC i Stinsen säkert 7 gånger. Först för att kolla på chinos till Jonas, sen för att kolla lite med Linda, sen för att köpa chinosen tillsammans med Jonas, sen för att gå in och be om en kartong till dom, sen för att köpa skinnjacka och sen idag för att efterregistrera poäng på skinnjackan. Grejen med det hela är att det är samma kille som har jobbat och hjälpt mig varje gång. Det är tur att Jonas var med en gång så att han inte tror att jag är inte för att spana på honom haha!

 

Ska snart gå och göra en toast, mums! Sen måste jag gå ut med Zoey innan jag hoppar in i duschen. Alla tjejer som ska till Sofie har en konversation på Facebook, det skulle egentligen vara knytis med både mat och gott. Men nu verkar det bara vara gottesaker som alla tar med sig. Ananaspaj, cheesecake, nötkolakaka, choklad och chips. Snacka om att jag kommer rulla hem därifrån :O


kanon dag

 

Halloj! Idag mår jag suuper, känner på mig att det här kommer bli en kanon dag. Först fick jag sova ut, nu ligger jag fortfarande kvar i sängen. Snart ska jag gå upp och äta frukost, klä på mig och sen kila till Stinsen. När jag är klar där ska jag bara hem och chilla lite till innan jag åker till Sofie. Hur underbart låter inte det? Kan faktiskt inte minnas när jag hade en helt ledig dag förut. 

 

På onsdag kväll kommer Jonas hem och jag längtar som attan. Nyss mmsade han en bild från backen. Det såg så underbart ut med skidor, sol och blå himmel. Det spelar ingen roll hur avundsjuk jag är för jag kan ändå inte göra något åt det. Känns inte speciellt lockande att dra till Väsjöbacken haha! Äh, om exakt två veckor har vi landat i Rom och en hel vecka av galenskap framför oss. Det kommer bli så roligt!

 




min enda lediga dag

Nu är jag äntligen hemma från jobbet. Man blir alltid så trött när man kommer ut därifrån och kan slappna av och medan man är det inne är man skit pigg. 

 

Imorgon är min enda lediga dag det här lovet. Jag har ingenting planerat förutom att jag ska till Sofie på kvällen tillsammans med massa andra tjejer. Dock får det inte blir så sent eftersom jag börjar kl 8 på måndag. Funderar på om jag ska gå till Stinsen och försöka hitta några billiga och snygga jeans. Det är säkert lättare sagt än gjort ;) 


jobbar hela sportlovet

Hej hopp!

De senaste dagarna har bestått av jobb och plugg. Hann med en sväng till UF-mässan och kolla i torsdags tillsammans med Jennifer, Becca och Lenne. Gårdagens skoldag bjöd på ett kursprov i psykologi som inte riktigt fick som jag ville. Jag hade inte gissat riktigt rätt och det kom lite andra saker än vad jag trodde. Jag får nog satsa på att kompletera för att nå ett G. 

 

Den kommande veckan kommer det nog inte stå något intressant här. Från igår till nästa tisdag kommer jag jobba sammanlagt 65 timmar. Vips, och där försvann mitt lov. Jag är så avundsjuk på alla som åker till alperna och fjällen. Jag skulle göra vad som helst för att få en dag ledig och kunna åka till Romme. 

 

Om 50 min börjar jobbet och om 9,5 timmar är jag hemma igen. Kom gärna och hälsa på :)


är det meningen att man ska gissa?

 

Nu ligger jag i sängen igen. Det är inte ens tolv timmar sen jag gick upp, men den senaste tiden har jag varit så sjukt trött och därför har det blivit att jag har sovit mycket. Det är nästan att jag är stolt över mig själv och gått på alla mina morgonlektioner 8.20 mån-tors och inte skolkat en enda. Okej, kanske någon. Men max 3 stycken på hela perioden!

 

Idag har jag bara pluggat och ändå är jag långt ifrån klar. Måste fixa lite till min romanredovisning som jag har imorgon och sen är det massa kvar i psykologiboken. Men seriöst, vi har 84 sidor till kursprovet, läraren har inte specificerat mer vad som kommer på provet mer än “en stor fråga om socialpsykologin och dess centrala begrepp” men det är bara en liten del. Plus att provet är på en 1-timmes lektion vilket gör att man måste försöka gissa sig fram till vad man ska kunna så att man inte sitter och pluggar på helt fel saker. Är det verkligen så skolan fungerar?


 


studenten

Idag på mentorstiden började vi prata om hur vi ville att den 11 juni skulle vara. Jag vill att det ska vara sol och varmt. Tänk hur hemskt det skulle bli om det regnade :/. Bara av att tänka på den dagen blir jag helt varm i kroppen och får fjärilar i magen. Det är verkligen en dag man har längtat efter i många år, men samtidigt en dag som förändrar hela livet. Kanske på ett positivt sätt, kanske på ett negativt. Många kommer nog sakna tryggheten man har att veta vad man ska göra varje vardag, men ändå känslan av att kunna göra exakt vad man vill. Sen berättad våran mentor att betygen inte sätts förrän den 8 juni och att det är viktigt att kämpa ut i det sista.

Därför tänker jag nu fixa lite te och fortsätta med min psykologibok. Det gäller att lägga i sista växeln nu, kursen slutar om en vecka ungefär!

nougathjärtan

God morgon!

 

Jag börjar skolan om mindre än en timme men jag har inte orkat rulla mig ur sängen ännu. Kanske beror det på att min enda lektion är matte och att jag inte är speciellt taggad på det. Eller så är det mitt psykologiprov på fredag som gör mig ännu mindre taggad att gå hem och plugga efter skolan. 

 

Igår kväll fick jag kliande röda utslag på ryggen igen, likadana som jag fick hemma hos Jonas i helgen. Det enda jag kan komma på som jag åt båda gångerna är chokladhjärtan med nougatfyllning. Men samtidigt har jag ätit det så många gånger innan att det är konstigt om jag skulle reagera på dom nu. Kanske för att båda kommer från alla hjärtans dag och är fyllda med kärlek? Ska nog äta en i kväll också för att se om det är dom...


äppeldelare,chinos,rutiner

Nu sitter jag och äter ett äpple som jag har delat med min äppeldelare, den är sjukt bra! Alla bitarna blir lika stora och kärnhuset försvinner. Det sitter skönt med något i magen efter jobbet. Man blir så trött fast man märker inget förrän man har slutat och sätter sig ner. 

 

Idag var jag på Stinsen och köpte en skinnjacka och skulle köpa ett par chinos. Det enda problemet var att min storlek var slut och inte finns dom i kista heller. Men jag har inte gett upp för det! Imorgon tar jag mitt pick och pack för att åka in till stan. Där ska jag kriga tills jag hittar dom.. eller inte. Det finns två JC-affärer i närheten av åhléns och det är dom två jag tänker besöka. Fast om dom inte finns där ger jag upp.

 

Imorgon har jag endast en lektion (10.25-11.25). Sen är det bara hem och plugga. Har nämligen planer att gå ut på onsdag och besöka UF-mässan på torsdag. Men jag får nog se hur det blir med båda dom eftersom jag har kursprov i psykologi på fredag och romanredovisning på torsdag. 

 

Nu måste jag hoppa in i duschen, läsa 30 sidor i boken som ska redovisas och sen ska jag prata i telefon med Jonas. Det är nämligen ett måste såhär på kvällskvisten. En rutin liksom. Och som ni alla vet är rutiner inte till för att brytas.

 

 

(här ska det egentligen vara en bild på en äppeldelare, men eftersom blogg.se inte funkar så kommer det heller ingen bild. Om ni inte vet vad det är, gooogla!)

 


söndag

Igår var det alla hjärtans dag och Jonas födelsedag. Vi började med att äta frukost hemma hos hans stora syster, mumma! Sen tog jag tåget till jobbet, fast jag kom inte in i byggnhaden. Alla som jobbar har en plupp för att komma in genom personalingången/personalrummet/laget/omklädningsrummet osv. Vi har dubbeldörrar vid personaligången så man måste alltså använda pluppen två gånger för att komma in och min plupp slutade fungera efter den första gången. Så där stod jag, helt ensam, och ingen hörde när jag bankade. Försökte vinka i kameran så väktaren skulle se mig men det verkade inte som det. Dum som jag är kan jag inte nummret till Coop heller så jag fick ringa 118118 för nummret dit och då kunde Ömer komma och öppna.

Efter jobbet åkte jag tillbaka till Jonas där massa släkt var, eller alla gick när jag kom hehe. Jag fick en mysig röd handuk med hjärtan på och choklad. Jonas fick ett par chinos (japp dom han hade valt), ett par pjamasbyxor, choklad, en trisslott från Zoey och en ros. Fast rosen var från Coop och idag när vi vaknade hängde den rakt ner, funderar på att lämna tillbaka den.

Vi somnade strax efter elva och vaknade runt 12 timmar senare. Nu har vi ätit frukost, duschat och jag ska ta tåget till jobbet om 30 min. Sen kommer jag inte hem förrän 22.30. Imorgon är det full dag i skolan och sen jobb till 21. Som tur är har jag bara en lektion på tisdag och är ledig på onsdag. Dock kommer de två dagarna gå ut på att plugga för jag har romanredovisning på torsdag och psykologi-kursprov på fredag, yeey!

fredagen den trettonde

GOD MORGON!

 

Jobbade på fruktavdelningen fem timmar igår och jag blev aldrig nöjd. Det såg aldrig så perfekt ut som jag ville. Vi har extra pris på bananer så folk plockade dom nästan ur händerna på mig innan jag hann lägga upp dom. Sen insåg jag att om jag fortsatte så skulle jag behöva plocka endast bananer hela kvällen så jag körde ut en pall och ställde mitt i gången så jag kunde koncentrera mig på andra saker också. Men tiden bara rann iväg och när klockan var 22 var jag som sagt inte alls nöjd med hur det såg ut där, men det fanns inget annat att göra än att lämna över det till dom som började jobba idag. 

 

Det tar på krafterna att städa, plocka, dra vagnar osv i fem timmar, vilket har resulterat i att jag fortfarande är lika trött nu som jag gick och la mig och då har jag ändå haft sovmorgon.

 

Nu har jag precis duschat och ska snart äta frukost. Börjar inte förrän vid lunch men jag har lite saker som måste fixas innan. Imorgon fyller Jonas och (+ alla hjärtansdag) och eftersom jag jobbar imorgon 14-20 och på söndag 15-22.15 så kommer det bli en hel del resande fram och tillbaka till västerhaninge, men det är det lätt värt! Så första trippen dit blir idag efter skolan och jag kommer inte komma tillbaka till mitt eget hus förrän på söndag kväll! Blir som en liten weekend fast ändå inte ;)


en blandad kompott

Jag har massor av saker att berätta med dom hänger inte ihop..

 

1. Jag hade en jättemysig morgon med frukost på sängen tillsammans med Jonas. Vi åt frallor med hjärt-salami.

 

2. Mitt matteprov gick käpprakt åt helvete.

 

3.Jag kommer jobba 8 dagar av 9 möjliga under sportlovet. Resten av tiden ska jag göra projektarbete.

 

4. Jag har ätit kexchoklad och nu är det smulor i hela sängen.

 

5.Jonas födelsedagspresent är färdig, dock vet han vad det är eftersom han var med när den köptes. Fast han har ändå lovat att spela förvånad :)


onsdag

Matte matte matte, fy fan vad jag hatar matematik! Denna ständiga press inför alla prov. Dock hade jag slitit sönder mitt hår för länge sen om inte Linda hade hjälpt mig de senaste dagarna, hon är en lite ängel :)

 

Efter vi hade tränat åkte vi en sväng till stinsen. Linda skulle köpa ett par skor från hm och jag skulle lämna tillbaka ett träningslinne på stadium. Hittade ett par sjukt sköna chinos på jc. Längtar tills det blir varmare så jag kan glida runt i skinnjacka, chinos och mina nya converse..

 

Jag kommer behöva fortsätta plugga hela kvällen men sen kommer jag somna sjukt mysigt. Det är nämligen så att Jonas jobbar till 22.15 ikväll vilket betyder att han kommer hem till mig och sover. Sen är det inte lika mysigt att jag börjar 8.20 med prov och han kan ligga kvar och behöver inte åka förrän vid 11. Äh, det kommer jämna ut sig en annan gång :) Vi får ta vara med den tiden vi kan ses nu eftersom det tyvärr inte är så ofta.


z-dag

God morgon!

 

Idag är det z-dag på Rudbeck vilket betyder att lärarna kan lägga in prov och studiebesök på de här dagarna och om de inte gör det så är man ledig, vilket jag är idag. Det passar alldeles utmärkt eftersom jag ligger efter med allt jag ska kunna till matteprovet imorgon. 

 

Linda kommer och hämtar mig om ett tag vi ska nämligen till simhallen och träna! Inte för att det kommer synas någon skillnad eftersom vi har BJ-glass kvar hemma hos henne som vi ska äta upp sen haha :) Men nu har jag lite bråttom. Måste hinna äta upp frukosten, byta om och packa lite saker innan hon kommer om typ 20 min hehe!


måste variera lite

Jag har lyckats göra 3 tal och för 2 av dom fick jag ringa Linda för att få hjälp, Tobbe var tyvärr inge vidare bra på att förklara över sms...

Men nu har jag tröttnat och ska istället gå och ta en lång varm dusch. Sen ska jag sätta på mig min nya mys tröja som jag köpte på HM idag, en riktigt mysig en.

 


lg 15^2 bla bla bla...

Vi kom iväg en sväng med bilen igår men oturligt nog så ramlade jag på väg till den. Har sjukt ont i svanken idag men jag är glad att jag ramlade på rumpan. I värsta fall hade jag kunnat sitta här med en bruten handled. 

 

Känns som att jag har pluggat matte i evigheter, tog vara på vart enda tillfälle i skolan för att kunna räkna några tal. Jag har börjat om från sida 1 för att hinna förstå så mycket som möjligt och provet är på 72 sidor så ni kanske förstår att jag har en hel del att göra. Fast jag får en energi-kick varje gång jag lyckas med ett tal, och sen fastnar jag på nästa och med Lindas hjälp lyckas jag lösa det och då kommer en ny energi-kick och sen går det om så flera varv :)

 


Jonas Jonas Jonas Jonas Jonas Jonas, världens bästa Jonas!

Jonas var lite avundsjuk på att hans tvillingbrors namn var som överskrift på det förra inlägget därav detta inläggs rubrik. Han (Jonas) försökte hjälpa mig att lösa några tal, det slutade med att jag satt och skrek på honom. Det är inte lätt att lösa g-uppgifterna över telefonen!

 

Det där med att passa tider har väl inte varit någon större hit i min familj. Pappa och jag hade bestämt att vi skulle övnings köra 20.30 och vi har fortfarande inte kommit iväg. Han kanske har en baktanke med det hela och inte vill släppa iväg mig på vägarna förrän alla omkring har hunnit blivit varnade om att inte befinna sig på vägen. Äh, jag är ko-lugn när jag kör, ingen hets liksom. Fan, det kanske är det som är problemet. Förra gången frågade pappa mig om jag var rädd för att trycka på gaspedalen...



matte matte matte

Det kommer inte bli några chinos till Jonas, dom kostade visst 999 kr hehe! Så nu får jag börja om från start och komma på något nytt. Dock hittade jag lite saker till mig, ett träningslinne, en tröja och lite underkläder. När jag var klar i stinsen gick jag och mötte Linda i centrum. Vi köpte BJ-glass och sen åkte vi hem till henne och började plugga. 

Det går helt sjukt långsamt att räkna, uträkningarna är typ en sida långa :O Men det är bara att fortsätta för provet är på torsdag. Får en extra dag på mig imorgon, skulle egentligen ha åkt till Jonas efter skolan men nu ska ha jobba så jag stannar hemma och pluggar istället. Sen är vi lediga igen på onsdag så jag ska förhoppningsvis klara mig! Kom på att jag har en bokredovisning nästa torsdag också. Boken jag har börjat läsa är bra, grejen är bara att jag har tappat bort den. Får kila förbi pappa sen och kolla om den ligger där. 

Nu måste jag fortsätta att räkna lite. Om 1,5 timme ska jag och pappa ut och övningsköra :) 



dålig start på morgonen



1. Fan! Jag skulle ju träna nu på morgon men istället försov jag mig. 

2. Jag slår huvudet i taket när jag går ner för trappen. Det är första gången det händer sen jag flyttade hit (8 år sen)

3. Inspelningen med Gossip girl från igår går inte igång.

 

Jag haft en riktigt dålig start den här morgonen. Jag hoppas att allt vänder och att resten av dagen blir perfekt! Ska snart hoppa in i duschen och stå där riktigt länge, ända tills allt elände försvinner. Idag ska jag träffa Linda och plugga matte. Hon är som min extra mattelärare, men det behövs när den andra är sämst. Vi ska köpa BJ-glass och belöna oss själva med när vi är klara. Fast innan jag träffar henne har jag lite andra små saker som måste fixas, jag tänker inte säga vad men på lördag är det en stor dag.


en blogg om allt och ingenting, perfekt för skolarbete

Imorgon är det studiedag = ingen skola. Det betyder att jag ska ta tummen ur och bege mig till simhallen. Det är inge roligt att träna själv och det blir bara värre om det är massor av andra människor där.. Jag vill alltså ha ett helt gym för mig själv och om jag får för mig att simma efter vill jag att det är tomt i bassängen också. Tyvärr tror jag inte att det kommer ske. Hade inte skadat om jag visste vart min i-Pod befinner sig. Har lyssnat på mobil-radion den senaste tiden att jag har glömt bort vart jag har lagt den. Känns lite väl klumpigt att dra med sig mobilen + handsfree dit. 

 

Tänkt hur mycket en bloggare bara svamlar på om allt och ingenting. Det passar alldeles utmärkt i skolarbeten när man måste fylla ut texten. Hoppas att mina erfarenheter kan hjälpa mig att fylla ut 1/2 A4-sida om en bok-diskussion. Den ska inte handla om själv novellen utan om det vi hade att säga om den. Typ att alla pratade lika mycket, att frågorna vi skulle svara på var väl fördelade och att alla var lika mycket muntliga. Oj, jag fick plats med allt i en mening och nu ska jag försöka utöka det till 1/2 A4.  


det var ju julafton alldeles nyss. kunde inte dina föräldrar ha planerat lite bättre och tänkt på hur jobbigt det är att komma på nya presenter hela tiden

Creme brulee är kanske inte riktigt min favorit efterrätt. Lite för söt och konsistensen var väldigt lik omelett. Men resten av familjen verkade gilla den och det är kul för dom. 

 

Nu sitter jag och kollar runt på internet efter inspiration till present till Jonas som fyller år på lördag. Det är inte bara hans födelsedag utan det är alla hjärtans dag också. Det betyder dubbla presenter. När jag frågade honom vad han önskade sig fick jag “ett par chinos från brothers i storlek 30/31”. Kul nu vet han vad han kommer få. GLÖM! Jag vill hitta något roligt, romantiskt, oväntat och uppskattat till ett lagom pris...

Till Jonas: Jag kommer bara köpa dom där byxorna om jag verkligen verkligen inte hittar något annat. 



finally home

Efter en timmes tågresa, sura med resenärer som fäller elaka kommentarer (tro mig, jag gav tillbaka), handling i centrum och en hal väg hem, sitter jag i mitt rum och väntar på att maten ska bli klar. Dagen till ära har mamma fått för sig att göra creme brulee till efterrätt. 

 

Just nu försöker jag leta reda på inbetalningskortet till Vecko Revyn för jag har för mig att det måste betalas snart. Resten av kvällen ska jag nog bara lata mig. Det måste man faktiskt få göra ibland. Har en loggbok som måste skrivas i svenskan också, men det tar nog inte mer än 20 min. 

 

Ikväll är det nya Gossip girl avsnitt på tv, men jag lär äta exakt den tiden så det blir till att spela in och kolla på senare.


söndag

Igår var Jonas på Coop mellan 11-21 fast de två sista timmarna satt han bara och väntade på att jag skulle sluta. Ibland är han riktigt snäll den där Jonas :) Vi tog tåget till Jonas och somnade runt halv tolv.  Det är inte ofta vi får sova ut tillsammans med det hade vi bestämt att vi skulle göra idag. Så igår kväll stängde vi av mobilerna och vaknade vid halv tolv. Fast eftersom vi inte vet nästa gång vi får sova så länge passade vi på att ligga kvar i sängen till 1. När vi ändå höll på att unna oss det lilla extra åt Jonas stekt ägg till frukost och jag fixade färskpressad juice.

Planerna var egentligen att vi skulle åka längdskidor med eftersom snön har försvunnit väldigt snabbt måste vi gå över till plan B. Det enda problemet är att vi inte har någon.. kanske blir en promenad eller något. Fast just nu pluggar Jonas så jag får fortsätta att läsa lite bloggar tills vi hittar på något roligare.

lite smått och gott

Nu har jag skickat iväg min man till jobbet, själv börjar jag inte förrän 14. 

 

Känns som att jag har jobbat varje fredag och lördagkväll väldigt länge nu. Det känns så tråkigt att säga nej när man blir tillfrågad om man ska hänga med ut. Men jag orkar inte jobba 8 timmar, sen dra ut på krogen, jobba nästa dag och sen börja 8.20 i skolan 4 dagar på rad. Men om några veckor börjar period 3 och då får jag mitt drömschema! Kommer ha 1 lektioner på onsdagar och fredagar. Snart börjar alla skivor plus att vi drar till Rom vecka 11.

 

Idag börjar Melodifestivalen och första deltävlingen förra året såg jag hemma hos Jonas allra första gången jag var hemma hos honom. Då var Sofie med som täckmantel också hehe! 


körkort


Ärligt talat så känner jag ingen press längre...

coop forever!

Det var helt sjukt många som gick till Coop för att kolla vilka nya medarbetare vi har fått. Dom ringde mig och bad mig avslöja vilka det var för varorna håller på att ta slut i butiken!! Därför avslöjar jag nu vilka dessa hemliga personer det handlar om, Jonas och Tobbe :D Dessa små pöjkar har hela kvällen suttit och lärt sig kassan och nu måste jag gå och duscha för att sen gå och möta Jonas som slutar om en timme. 

Nu är Jonas och jag coopisar tillsammans :)


detta är inget skämt utan fullaste allvar!

Jag kom på att jag bara måste berätta en jätte rolig sak som Stina berättade på svenskan i tisdags.

 

I helgen ska Stina åka till Lidköping för att hälsa på sin kusin som har fyllt 18. De ska åka dit på lördagmorgon. Hennes kusin har försökt att göra så att de kommer på fredagkväll istället men det går tyvärr inte för Stinas familj. Stina frågade varför det var så viktig att de skulle komma på fredagen. Då svarade kusinen att det var för att hon ville gå ut på krogen. Stina tyckte att lördagen skulle passa lika bra. Det tyckte inte kusinen för att i Lidköping finns det inga ställen som är öppna för 18-åringar på lördagskvällar. HAHAHA! Jag tycker att det är så sjukt kul! Man måste alltså vara 20 för att kunna gå ut på krogen på lördagen! HAHAHAHA!


jag har ingen lust att plugga

Det här är min alldeles egna prinsessa!

 
Usch! Jag har verkligen ingen lust att plugga. Har inte behövt göra det på väldigt länge och känner inget sug över att börja igen. Men imorgon är det prov så jag har väl inget annat val. Fast samtidigt har jag svårt att koncentrera mig och tänker bara på massa annat när jag läser.

 

Gick en promenad med Johanna i parken. Det är så roligt att se våra hundar leka med varandra och bara springa runt runt. Man blir glad! 

Vi ser nog rätt roliga ut när vi är ute och går. Ingen av våra hundar går riktigt att släppa lös, ibland släpper jag Zoey fast det beror på vilket humör hon är på. Istället brukar vi ha långa koppel och hundarna springer runt runt och vi står och försöker fixa trasslet som har blivit med våra koppel. Eller när de springer bortåt och både jag och Johanna flyger framåt när kopplet tar slut och hundarna har sån kraft. Det kanske är svårt att förstå men om ni ser oss kommer ni säkert förstå :)


god morgon!

Nu har jag fixat min frukost som jag ska ha med mig till matten. Den är så sjukt tråkig och tro mig, det blir mycket bättre med mat ;)

 

För övrigt känner jag mig väldigt duktig att jag har börjat 8.20 varje dag utan att komma sent. Imorgon är det äntligen fredag vilket, även betyder att jag har lång sovmorgon! Om ingen nappar på mitt erbjudande om träning får jag väl ta det efter skolan imorgon för då har jag hela dagen idag att hitta någon :)

 

Nu måste jag borsta gaddarna innan jag kilar iväg till skolan :)


dags att släcka lampan

Nu är alla kompisar ute och ränner på stan men jag ligger hemma och ska snart släcka lampan. Höll på att somna när jag plockade bananer, tröttheten slog till från ingenstans men som tur var kom Johanna och piggade upp mig.

 

Passade även på att handla lite picnic till mattelektionen imorgon. Det är den värsta timmen på hela veckan, två timmar matte c. Fast jag borde klara mig på en yoghurt och en fralla! 

 

Eftersom jag inte jobbar imorgon har jag vissa funderingar på att träna. Jag har ju köpt en kort på simhallen som räcker för 5 gånger. Det enda problemet är att jag inte har någon lust att gå dit själv så jag får kolla om jag hittar någon. I värsta fall får jag helt enkelt gå dit själv men det blir så mycket roligare om man är två. Någon som känner sig träffad?

 

God natt :)


coop

Nu är jag äntligen hemma! Hela dagen har gått sjukt långsamt fast nu när jag tänker efter så gick den ganska fort ändå. Konstigt det där!

 

Tänkte plugga info ett tag innan jag drar mig vidare till jobbet 17-21. Har bara kassajour idag, dvs att jag plockar upp och gör det som behövs i butiken och att de som sitter i kassan ringer mig om det är mycket folk. Jag tycker att det är ett bra system istället för att jag ska sitta i kassan och inte göra något så kan jag göra annat och kommer när det behövs. Dock är det inte alls lika roligt att vara det i fyra timmar. Ibland får man gå ut med returer, dvs det som har blivit lämnat i kassan eller returnerat i kundtjänst och då kan man få gå runt runt i hela butiken innan alla varor är utdelade. Men om det är mycket folk kan det bli så att man sitter i kassan i fyra timmar och då går jag hellre ut med returerna ;)


segvecka

Den här veckan går så segt. Det är bara onsdag och enligt mig borde det vara minst fredag. Nu måste jag kila till skolan, vill ju inte missa två timmar cad hehe.


förtids pension nästa!

Idag var två personer på intervju på Coop och imorgon ska dom provjobba. Om ni vill veta vilka det är får ni helt enkelt komma dit och kolla...

 

Jag och Jonas är två riktiga pensionärer när vi pratar i telefon. Antingen har vi för mycket öronvax eller bara nedsatt hörsel. Det brukar låta ungefär såhär:

 

Jonas: Vad har du gjort idag? (jag hör “mummel mummel”)

Felicia: Va?
Jonas: VAD HAR DU GJORT IDAG? (jag hör fortfarande “mummel mummel”)

Felicia: Vad säger du?

Jonas: Skit samma...

Felicia: Nej men säg en gång till!

Jonas: Äh, glöm det bara.

Felicia: Frågade du vad jag hade gjort idag?

 

Man brukar säga en gång är ingen gång, men detta blir minst en gång i varje samtal och vi brukar prata rätt mycket i telefonen så är en gång per samtal alldeles för mycket!


tisdag

Nu är bollarna i rullning. Om dom stoppas eller kanske fortsätter får ni veta senare ikväll, det är nämligen inget som kan avslöjas än...

Idag var det rektor-hearing i skolan, ett rektors förhör. Alla eleverna hade chansen att ställa frågor till rektorerna. De flesta handlade om hur kallt det är i skolan och hur de jobbade med det. Som jag uppfattade deras svar så kommer inget att förändras de närmaste åren. Men det kom även upp frågor om brutna revben på 520 från skolan, hur många prov man får ha varje vecka, äckliga toaletter osv. Tanken bakom detta var väldigt bra tyvärr tycker jag nog att rektorerna var lite lama i svaren och sa tex att det inte var medvetna om hur trångt det är på bussen från skolan. Samtidigt så orkar jag inte engagera mig i allt sånt för det är bara 128 dagar kvar till studenten! 



kalender


Jag fick en ny kalender i julklapp, en som man får designa sin egen framsida. Enda fram tills idag har jag bara haft ett rött papper och jag har varje dag gått och tänkt på hur fult det är och att jag måste fixa en ny. Varför jag inte har gjort något åt det vet jag inte riktigt, det är inte energi krävande direkt. Hur som helst så slängde jag ihop en simpel men snygg framsida. Nu måste jag prata med Jonas i telefonen. När man pratar så pass mycket i telefonen som vi gör blir det lätt att man bara ligger och andas och fokuserar på något helt annat. God natt!


information om layout i skolböckerna (haha)

 

Nu har jag precis ätit middag med mina bröder och Benjamin stod för den enastående maträtten; korv och pasta. Det blev faktiskt bättre än vad jag trodde!

 

Jag har faktiskt börjat plugga. Jo, Jonas det har jag visst! Det enda som är positivt med att allt vi ska kunna till provet är på vanligt papper är att vi får rita/skriva/kluddra hur mycket vi vill på det. Man lär sig så mycket bättre om man får skrivna egna anteckningar och stryka under direkt på pappret än på ett block bredvid. Skulle önska att det var så i alla ämnen.

Så nu vet alla om att jag tycker om att skriva direkt i boken och eftersom detta inte är tillåtet i våran skola har jag en himla bra förklaring till varför det skulle kunna gå dåligt på ett prov. Det var min idé och ingen får sno den ;)


Telia max 25

När jag köpte ny mobil bytte jag även abonnemang. Jag har alltid haft comviq och trodde att det skulle förbli så. Men när den större delen av Jonas familj jobbar/ har jobbat på Telia fick han även mig att byta dit. Så tyvärr alla som har comviq-kompis, nu ringer ni inte gratis till mig längre. Fast jag måste faktiskt erkänna att jag skaffade ett sjukt bra abonnemang. Telia max 25. Man måste vara yngre än 25, man skickar gratis sms till alla nät och ringer gratis inom Telia. Det bästa av allt är nog att månadsavgiften bara ligger på 49 kr. Det är helt sjukt bra! 


felicia fattar :O

Kom nyss hem och satte mig precis framför tv:n. Jag måste alltid kolla lite på tv innan jag börjar plugga och jag blir lätt kvar i soffan och pluggnadet uteblir. Därför är det bra att jag vet att jag har prov på fredag och kan ligga kvar lite extra i soffan idag haha!

 

På matte-lektionen idag fortsatte vi med logaritmer och jag hänger fortfarande med. Det enda knepiga är att slå in det på miniräknaren. Svaret ska vara 23,5 och jag får det till -211. Det känns ändå lite bättre när Simon kollar på min uträkning och säger: “det är inte så stort mellanrum, så du kan ju inte gjort några större fel”. Sen kollade han en gång till när jag sa att det skiljde 234 och hjälpte mig att slå in rätt. Det kändes ju bra att man fick lite uppmuntran eftersom det är något våran lärare totalt ha missat men jag tror Simon måste vara lite smidigare nästa gång när differensen är lite mindre. 

 


inte bra i magen

Egentligen borde jag ha psykologi-lektion nu men jag är hemma istället. Har haft ont i magen hela helgen. Fast jag har inte riktigt haft ont i magen utan bara känt av att den har varit där, något som man inte brukar göra annars. Man brukar ju inte tänka på att att man har ett öga med om man har ont i ögat så känner man ju av att det är där hela tiden. Så har jag det fast med magen och det är inte roligt.

 

Jag har hål till 15 och sen matte sista timmen. Linda och Jennifer kanske kommer förbi senare om de inte orkar vara kvar i skolan på hålet där vi egentligen skulle haft svenska. Jag ska försöka plugga lite info, har prov på 16 datorskrivna sidor på fredag.


Ibland är det bara att inse fakta.

Jag har idag insett att det blir svårt för mig och Jonas att ta oss någonstans på påsklovet. Han har inget jobb just nu och jag kommer spendera alldeles för mycket under Romresan.. Men jag har verkligen ingen lust att sitta hem hela påsklovet också, räcker det inte med att alla andra åker iväg på sportlovet och jag är kvar hemma. Fi fan säger jag bara!


shoes!



Pappa köpte rätt skor i NY!

så firade vi våran 11 månaders dag :)

Det blev ingen resa till västerhaninge igår, men om inte pelle kommer till berget så kommer berget till pelle. Jonas kom alltså och hämtade mig efter jobbet snäll som han är. Vi köpte toffifee. När vi kom hem satte vi på Morgan Pålsson filmen och det dröjde inte lång tid innan vi insåg att vi som vanligt inte skulle orka se hela, så vi borstade tänderna och sov istället.

 

Klockan 8.45 ringde klockan. Det var bara att dra på sig kläderna och sätta sig i bilen mot Arlanda. Vi skulle hämta pappa som skulle landa runt 11. Om man har en pojkvän som älskar flygplan får man snällt åka med och kolla på några stycken utan att säga något elakt som tex att ett flygplan ser mesigt ut eller är fult. Oftast håller jag mig ifrån såna kommentaren men samtidigt är det väldigt roligt att se hur han reagerar. Vi hann med en frukost från donken också. 

 

När vi kom hem, runt 13-snåret, dröjde det inte länge innan jag somnade i sängen. Där sov jag gott i två timmar innan Jonas tyckte det var dags att äta något. Vi stekte ägg och åt upp det sista av min BJ glass. 

 

Jonas åkte hem för ett tag sen och nu sitter jag hemma hos pappa och vet inte riktigt hur kvällen ska spenderas. Måste nog packa upp alla kläder jag har tagit hit och förhoppningsvis gå en promenad med Johanna. Annars blir det nog en lugn kväll i soffan och ladda upp inför veckan helt enkelt. 



RSS 2.0