finns vi verkligen?

Hur sjutton ska man kunna plugga till ett filosofiprov?
Utdrag ur boken: Mattematik bygger på en deduktiv metod. Vi löser en mattematik uppgift: Pelle har 7 äpplen och Stina 5 - hur många äpplen har dom tillsammans? Svar: 12 st. Svaret säger ingenting om verkligheten, eftersom vi inte vet hur många äpplen Pelle och Lisa hade - om personerna överhuvudtaget existerade.

1. Suck.
2. Varifrån kommer Lisa, hon hette ju Stina?
3. Vadå om dom existerade? Det är ju klart, annars skulle dom inte kunna ha haft några äpplen!

hoppis och skuttis

Att bara springa helt själv är dötråkigt, så istället ska jag till friskis klockan 20. Jag har faktiskt ett kort där som jag borde börja utnyttja lite mer!

tralala

Rättskunskapsprovet gick bajs.

Gjort är gjort och nu ska jag ta tag i det som komma ska. Först ska jag till Stinsen och hämta ut biljetter. Jag och Jonas ska nämligen gå på High School Musical - On Ice nästa vecka. Jag ska även klacka om mina skor och köpa kakao. Efter det ska jag hem och laga middag och sen plugga filosofi. Kul va? Här kommer det som ni verkligen inte trodde skulle stå, jag ska även ut och springa senare ikväll. Det är tävling på lördag och jag kommer inte ens ihåg när jag sprang senast.. Hur ska det gå? 

P-dag

I Fredags var det en ZP-dag på rudbeck, zova och plugga. Men eftersom jag i stort sett sov hela dagen och pluggade i typ 20 minuter får jag helt enkelt ta skiten idag. Nu är det bara fram med böckerna som plugga järnet fram till klockan 15, för då ska jag och Zoey ut på promenix med Johanna och Meja :D



tåg en lördagkväll

Det kändes inte riktigt som att jag passade in på tåget. Där satt jag i mina mjukisbyxor och tjocktröja medans alla andra hade fest kläderna på och skulle ut på stan och supa. Stackars stackars mig!

yeey :D

Bara för att min pojkvän har bakat äppelpaj till mig, pilutta dig! Det har inte din!

turbokväll

Jag slutade 21.00 och sen dess har jag hunnit duscha, klä på mig, föna håret och plocka undan lite saker i köket. Det kallar jag mega-super-jätte snabbt!! Det är nämligen så att jag ska ta tåget 52 till Jonas och som tur är har jag en snäll far som kör mig till stationen så jag tjänar 10 min :)  JALLA JALLA!

09.09

God morgon! Känns som söndag fast det är lördag, tackar för det :)

Ska vara ute vid Bögs gård om 40 min och hjälpa till på orienteringstävling. Om jag har riktig otur så ändrar Jonas läggning, höhö!

21.21

Juste, jag pluggade ju skiten ur mig till det här provet och mitt i börjar brandlarmet att tjuta. När vi kommer tillbaka säger läraren "Eftersom brandlarmet gick så har ni kunnat prata med varandra, vilket betyder att det här provet inte kommer väga lika tungt som det andra vi kommer ha". Seriöst? Det är en 50 poängs kurs och man hinner ha ca 2 prov, då kan det inte vara så att det ena väger tyngre för att vi avbryts av något vi inte kan ansvara för! Jag som hade pluggat så mycket..

Det är tredje torsdagen kl 15.20 som det tjuter och varje gång har det varit pga av köket. Vad sjutton gör det i köket vid den tiden?


Nu är veckans två prov avklarade, men det betyder inte att man kan sluta plugga! Nästa vecka är det 2 prov som är uppskrivna, rättskunkap och filosofi. Jonas är på träning, så jag kan ju lika gärna börja plugga nu.



Glömde säga varför jag bryter mot reglen: plugga-aldrig-efter-21.00-för-då-fastnar-ingenting, som jag annars brukar köra stenhårt på. Det är så att jag skriver in alla mina anteckningar på datorn och då gör det inget om det inte fastnar, för det är vid ett senare tillfälle jag ska sitta och pressa in allt i den lilla hjärnan som jag har.

dagens outfit


Dagens outfit:
T-shirt
Kofta
Jeans
Halsband

jag har aldrig fattat poängen med en bra rubrik

Nu har jag pluggat klart för idag. Började när jag kom hem runt 12.30 och blev klar ett x antal timmar senare. Blev sammanlagt 17 sidor med egna anteckningar. Såhär duktig kan jag inte minnas när jag var senast. Som alla vet så får man belöna sig när man är duktig, så jag har precis poppat popcorn. Så jag ska tillsammans med min skål slå mig ner i soffan och inte gå upp förrän jag måste förflytta mig till sängen :)

mitt liv de kommande 32.5 timmarna

Jag kommer inte hinna skriva något mer här förrän imorgon efter klockan 16. Detta är för att jag har 2 prov, ett idag och ett imorgon (sing hallelulja). Så dagen ska jag ägna åt att plugga plugga plugga och min sovmorgon imorgon ska jag ägna åt att plugga plugga plugga.
Asså.. ehm.. ni behöver inte tro att jag älskar att plugga... för det gör jag faktiskt inte...



attunda orientering

Tänkte bara visa våra nya tävlingströjor :)



Here you come again


Zzzzzz

Nu ska jag snart äntligen få sova. Jag älskar verkligen att sova, det är bland det bästa som finns. Fast det är ju inte själva sömnen som är grejen, för när du sover så vet du ju inte att du sover. Utan det är att få somna in mot någons bröst med armarna runt en. Eller att få vakna, kolla på klockan och inse att man kan sova ett tag till innan man måste gå upp. Fast det bästa är nog att sova och helt plötsligt kommer en människa  som man tycker väldigt mycket om och kryper ner bredvid. 



äggtoddy i väskan

Rikke kom äntligen fram till slut :)
 Jag har hunnit med massa saker i helgen: varit på handledarkurs, pluggat, jobbat, varit på bio, jobbat lite till osv.

Det roligaste på hela helgen inträffade igår påväg hem från stan. Jag och Jonas hade skyndat in på 7/11 för att köpa ägg så vi kunde göra pannkakor när vi kom hem. Jag tog äggen i min väska och sa ett x antal gånger att vi måste vara försiktiga så att äggen inte skulle gå sönder. På tåget sitter vi snett emot varandra, och de 2 sätena bredvid oss är lediga. (resten av tåget är fullt.) Alla vet ju att det inte finns något skönare än att fötterna på sätet som framför, vilket jag självklart har. Jonas sitter och klagar och tycker att jag ska ta ner dom, men det ville inte jag. För att demostrera smäller han upp fötterna på sätet bredvid mig, rakt på min väska. Vad hade jag i väskan? Jo äggen! Jag får panik och vill inte ha krossat ägg i väskan så jag skriker jätte högt : ÄÄÄGGGGEEEENN!! Hahaha! Varför lyckas vi alltid dra till oss all uppmärksamhet? 

För er som vill  vara extra insatta i mitt liv kan jag meddela att vi inte gjorde pannkakor, utan vi stekte äggen och la på mackor istället.

när ska man ge sig ut och leta?

Egentligen har jag inte tid att skriva det här för jag har så sjukt mycket att göra, eller det är egentligen bara plugg. Hur som helst, Rikkäh är på väg hit och den stora frågan är om hon kommer komma fram innan mörkret faller.
Det är nämligen så att han aldrig har varit hos min pappa. Hon åker moppe och har fått en vägbeskrivning, så egentligen borde det inte vara något problem. Fast det är så att jag har kommit fram att jag inte så bra på förklara och Rikke har ingen mobil med sig. Så det är bara att vänta och se om hon kommer fram. Heheh...

jag är trötter

Blev en natt i soffan. Somnade strax för halv 2 och sen ringde Jonas i timme senare och sa att han var påväg hem :)

Innan skolan måste jag gå hem med Zoey till mamma + att jag måste ta med en cykel. Good luck, Chuck! Heldag i skolan och sen jobb 16.30-20. Egentligen var det meningen att jag och Jonas skulle på bio sen, men med tanke på gårdagens bravader blir det ändrade planer. Riktigt vad de nya planerna är vet jag inte. 

Åhhåå! Jag är så kissnödig och min lillebror duschar! Jag orkar verkligen inte gå ner en trappa till den andra toan, han borde ha duschat klart snaaaart!! 

jonas <3

Istället för ett mysigt kvälls prat som jag brukar ha med Jonas i telefonen blev det ett väldigt kort men informerande samtal.
 I korta drag: Jonas har åkt in till akuten efter en lite för hård innebandyträning. 


ett nytt försök

Igår satt vi tillsammans med 3700 andra människor i Hovet och kollade på AIK - Växjö. Alla andra förutom jag och Stina satt och kollade på rinken. Vi tyckte att det var mycket roligare att sitta och kolla på alla människor runt om :)


Nu undrar ni väl varför jag är upp nu om jag börjar 11.35? Jo det är nämligen så att jag ska gå upp till Edsberg och ta hål i öronen :) Jag gjorde det för ungefär för att år sen också, men det gick inge bra då. Efter att ha haft "nybörjarörhängerna" i 5 veckor upptäckte jag att det ena hålet satt väldigt långt ner. Så det var bara att plocka ur dom och  låta hålen igen.

bättre än igår

Sådär! Nu är jag hemma efter en dag i skolan och en sväng förbi Stinsen. Var tvungen att byta min vantar som gick sönder imorse. Jag köpte dom igår, var och bytte dom igår. Dom har alltså gått sönder två gånger, vadå dålig kvalité?

Nu ska jag ägna den närmaste timmen av mitt liv åt att plugga (och kolla på inspelat idol från igår). För om lite mer än 60 min tar jag tåget mot hovet med mina vänner, vi ska nämligen se på hockey :) AIK - Växjö, det är klart att hahahaha, förlåt jag kollar på idol :D hahah, det är så kul!!

bad day

Idag är en riktigt dålig dag. 

sovdax

Nu har jag läst alla blogginlägg från jan-mars, ganska intressant faktiskt. Det enda nödvändiga som jag kan komma på att skriva är att Jonas är mitt bröd!

matmatmat

Nu har vi en dator i köket även hos pappa, vilket betyder att var jag än är i huset kommer jag alltid se en dator.. typ! 
För tillfället ska jag laga mat eller jag har faktiskt redan börjat. Det finns ett litet problem när jag lagar mat, tex:

Nu ska jag göra tortelini och då medans vattnet ska koka upp står jag alltid och äter okokta vid sidan av. Samma sak gäller köttbullar, hur gott är det inte att stå och mumsa på det medans som steker?  

LÅT MIG VARA!

Jag har fått en vän. Eller jag är inte vän med honom, han är vän med mig. Tyvärr kommer vi inte så bra överrens. Han lyssnat aldrig på mig, eller respekterar när jag säger att jag vill vara ensam. Som i lördags när jag var ute med massa kompisar, då sa jag att han inte fick följa med. Men inte brydde han sig om det, nej han följde efter mig hela kvällen. Jag tycker faktiskt att man måste visa hänsyn ibland. 
Han heter Janne, är finne och sitter mitt på min nästipp!!

turbo-måndag

Klockan är snart 15 och jag har redan hunnit med massa saker. Först var jag några timmar i skolan, sen gick jag till mamma och åt lunch, sen cyklade jag en sväng till stinsen (hann spendera alldeles för mycket pengar på 50 min). Efter det cyklade jag tillbaka till mamma och åt sockerkaka. Egentligen tänkte jag plugga lite också, men det sket sig som vanligt. 
Nu sitter jag i soffan med en kopp te och kan ska försöka att göra någon nytta innan jag ska jobba 17.30 - 21. 
För att inte skapa missförstånd när det kommer fram att jag bara lallade runt på internet så ska jag vara extra tydlig med att det står : "FÖRSÖKA":)

gåsen har levererat pizzan

Visst är det kallt ute, bara 8 grader. Men det är INTE så kallt att man redan ska ta fram sin fjällräven och glida runt i den. Det är bara September och vad ska då michelin ta på sig mer i december? Fjällräven och en gås-väst över?



working 11-15

God morgon!

Först måste jag bara berätta vad som hände igår. Jag har kodlås i skolan, vilket har fungerat skit bra alla 3 år, tills igår. När jag kommer till skåpet 14.58 inser jag att låset inte öppnar sig trots rätt kod. Det har hänt förut, men då har det typ bara varit en siffra som har vridit sig, men så var inte fallet den här gången. Efter ha stått och vridit i typ 10 min ger jag upp och går till vaktis. När jag kommer dit och säger att jag måste knippsa upp låset får jag svaret "Men herregud, har hela skolan fått hjärnblödning?" Kan han ha sagt så för att vi va 4 st som behövde göra samma sak?

Ska jobba 11-15 idag, sen blir det en sväng till Stinsen och sen vidare hem. Vid halv 8 tiden ska jag hem till Mia för att fira hennes 18-års dag och sen dra vidare ut på krogen :D Tror vi är runt 28 som ska till Mia, varav 3 inte får följa med ut sen. En av dom är Stina, hon fyller år i december. Hoppas hon blir glad om vi tar lite kort och visar hur det ser ut, eller det kanske är elakt..?



VARNING!

VILL VARNA FÖR ATT INLÄGGET UNDER INNEHÅLLER TVÅ BILDER SOM KAN UPPFATTAS SOM ÄCKLIGA!!!

ajaj min nagel

För ett tag sedan gick min tånagel sönder, så jag tänkte bara visa lite mysiga bilder på det :)
Sen kan jag tillägga att det där nagellacket sen 6 augusti och det sitter forfarande kvar!





jag vill jag vill jag vill

Tänk att få åka hit två veckor med Jonas, det skulle vara helt underbart!


rubrik

Idag är en riktig toppen dag, om man bortser från vädret. Jag har sovmorgon och endast två lektioner. När skolan är slut ska jag hem och bara chilla. Jag har ingenting planerat, nothing, verkligen ingenting. Det ska bli så skönt att komma hem och inte behöva stressa vidare till något annat 2 timmar senare. Såna dagar gillar jag!

Imorgon är dagen dock lite jobbigare, skola 8-16 och jobb 17-22.15. Det enda jag har att se fram emot, är att jag och Julia ska käka på donken innan vi börjar jobba. Fattar ni, jag ser fram emot att äta på donken haha, vilken toppen-fredag det kommer bli ;D

ellubttök

Nu är även middagen uppäten och magen full med makaroner och köttbullar. Egentligen skulle jag ha haft en till köttbulle men den tappade jag på golvet och då tog Zoey den. Vi tycker nämligen båda två väldigt mycket om köttbullar!

jag vill sova

Ojojoj vad jag längtar till min sovmorgon imorgon! Visserligen började jag 13 igår, men jag slutatde 16, jobbade 18-22.15. Idag börjar jag 8.20, har projekt så jag slutar väl runt 16. Börjar jobba 17-22.15. Jag klagar inte för 5 öre, jag längtar bara till min sovmorgon :)

usa 12 månader?

Först nu inser jag att jag inte har skrivit något idag, men samtidigt undrar jag om någon bryr sig? 

De senaste månaderna har jag varit anti-studenten. Varför ska jag ta studenten om jag ändå inte har någon aning om vad jag ska göra efter. Det fanns inget där som peppade mig att kämpa det sista året på gymnasiet. Inte en chans att jag börjar plugga direkt. Jobba? Vart då, varför, ser jag någon glädje i det? Jag behövde ha en motivation att ta mig upp ur sängen alla dagar man helst vill ligga kvar och bara sova. För antingen går det en dag och "fan, ännu en dag närmare studenten" eller "Yes, ännu en dag avklarad till studenten"

Just för tillfället har jag börjat fundera på lite saker som jag vill göra nästa höst. Frågan är om jag har lika stor lust med det när man vinkar av alla på arlanda för att åka iväg till USA i 12 månader som au pair. Då kanske man har större lust med att jobba och sen resa runt. 

Jag vet inte om någon förstod vad jag precis mumlade om, det blev lite rörigt. Fast egentligen spelar det ingen roll för det är min blogg, mina tankar, den är främst till för mig. Sen är det ju väldigt roligt att lite andra filurer kikar in här ibland :)



jag tar tillbaka

Jag tar tillbaka det jag tidigare skrev om att alla som har skaffat körtkort. Jag har istället börjat få lite små ångest, så mycket ångest att jag bokade handledarkursen idag. Så på lördag om 2 veckor är den bokad, sen kan det ta upp till 8 veckor innan jag får papprerna och äntligen kan sätta mig framför ratten igen :)

söndag eftermiddag

Jag har faktiskt ägnat 1 timme och 10 min av min dyrbara tid åt att ta lite kontroller i Törnskogen. Jag har äntligen tränat! Det enda problemet var att jag blev ifrån sprungen av bror + pappa ett x antal gånger, men det gjorde inget för jag kom ändå före bror till många kontroller haha! 

Ska snart ner och äta middag, gulaschsoppa :) Sen blir det även efterrätt som mamma och jag har gjort. Okej, nu kanske jag överdrev men jag har plockat äpplena och mamma har gjort resten så att det blir en kaka. Resten av kvällen vill mamma att jag ägnar åt att städa toaletten och mitt rum, men jag tycker det låter mysigare att krypa ner i sängen och kolla på tv. Vi får helt enkelt se vem som har rätt.





GRATTIS :D

Det där med gissningslekar har aldrig varit min grej. Johanna ringde mig i fredagskväll:

Johanna: Imorse gjorde jag något stort.
Felicia: ??
Johanna: Men gissa!
Felicia: Du kom i tid till skolan.
Johanna: Haha, vem tror du att jag är? Något annat!
Felicia: Du duschade?
Johanna: Ha ha, skit kul. Det är något stoooort!
Felicia: Ja, du duschade?
Johanna: JAG TOG KÖRKORT!

Alla bara tar körtkort till höger och vänster, så varför ska jag behöva ett? Om alla andra har så kan dom skjutsa mig överallt, det är ju kanon bra :D

söööndaaagmååårgoon

God morgon!

Just nu ligger jag i sängen och roar mig med att vara inne på datorn. Skulle ju inte skada om Jonas fick för sig att vara lite social, men icke. Han ligger och sover med ryggen mot mig och en spelande elefant bredvid sig. 
Dagen kommer bjuda på ehm.. öööh.. ja det vet jag inte än! Den som lever får se ;)

heeelg :D

God morgon!

Jag och Jonas har varit vakna i ungefär två timmar och då har vi även hunnit sova 12 timmar. Då kan ni väl fatta att vi hade en riktigt röjjar kväll igår höhö! Somnade framför tv:n med godispåsen i handen, en riktig fredag alltså ;)

Helgen bjuder på oplanerade planer, dvs ingenting bestämt. Inget plugg, inget jobb, en riktigt helg alltså ;)

nu räcker det

Jag har tröttnat.

Imorse vakande jag som väldigt många andra mornar och var täppt i näsan. Jag går runt och små hostar/nyser jätte ofta. Det känns som att det har hållit på lite förlänge nu, ända sen vi kom hem från Ayia Napa, vilket är snart en månad sen. Undra om det hjälper att bara bädda ner sig i sängen och sova typ 2 veckor eller om man vaknar och är 14 gånger så täppt i näsan. Höhö! Om ni inte fattade (täppt i näsan x 14 eftersom dom är 14 morgonar på 2 veckor ;D).

Nu har jag lite tid innan jag börjar skolan 11.35, så jag ska faktiska passa på att städa. Japp, du läste rätt. Jag ska städa!

jag vill ha maaat

Kul att man hittar asmånga bilder på Facebook från cypern när jag bara äter hahahaha!


Först blev jag lite orolig när jag bara såg att det var onyttig mat på alla bilder och att jag inte har tränat något sen jag kom hem därifrån (jaja, det börjar bli dags men jag har faktiskt varit förkyld). Hursomhelst blev jag väldigt lugnad när jag läste dagens horoskop "Om du sätter igång och jobbar i stället för att oroa dig för eventuell ohälsa, klarar du av allt mycket lättare än du anar."

rättskunskap hit å rättskunskap dit

Nu har jag precis ägnat ca 40 min åt att försöka lära mig massa begrepp inom rättskunskap som jag har läxförhör på imorgon. Allt jag behöver är ett stort jävla LYCKA TILL!

Klockan 20 börjar Idol och de ska jag se hemma hos ingen mindre än min trogne vän Johanna :) Hon lyckades lura hem mig till henne genom att säga att de fanns äppelpaj där. Jag hoppas verkligen att det finns vaniljsås också, för det är den som är god! När alla andra äter äppelpaj med vaniljsås äter jag vaniljsås med äppelpaj, dvs en liten bit kaka och massa massa sååås :D



uppe med tuppen

Jag måste erkänna att jag faktiskt är lite stolt över mig själv. Klockan är inte ens 7.23 och jag har redan duschat, ätit frulle och halvt klätt på mig. MVG för det säger jag bara!


Tänkt om man seriöst skulle bli väckt av en tupp kl 7 varje morgon?

ingen vanlig onsdag

Nu är det snart dags att stänga igen datorn och sova, men först tänkte jag bara berätta att det inte blir en vanlig onsdag imorgon.
Vanlig onsdag: Gå upp 7.23 och slutar skolan 12.25
Imorgon: Gå upp 6.50 (duscha) och slutar skolan 16.00

Varför då?
Joo, för nu drar projektarbetet igång!
Kul?
De vette sjutton, märker imorgon.

Glöm inte heller att Idol börjar klockan 20 imorgon :)
GOD NATT!

my baby love

Nu har min kära bror äntligen fått allting att funka på min alldeles egna dator. Eller för tillfället är det Jonathans eftersom det är han som har lagt ut pengarna, men den 15:e är den min min min.

Då är det bara att sätta igång på en gång att använda den.. till att plugga. Det blir att köra järnet fram till 17.15 för då ska jag käka och sen kila till jobbet 18-22.15. See yaaa :)



6 månader av kärlek och fler ska det bli


Jag älskar dig


RSS 2.0