bara snön som saknas

Sitter i soffan äter pepparkakor, satsumas och dricker varm choklad. Känns nästan som jul här. Måste göra mat om 45 min för sen ska jag till jobbet i tre timmar. Kort pass idag, men det är skönt ibland också. Nu ska jag kolla klart på vänner och njuta av lugnet här hemma.


alltid denna obligatoriska rubrik som alltid är lika svår att komma på

Glömde säga att jag köpte världens finaste tröja härom dagen, även om jag är mindre fin på bilden hehe! 

 


onsdag morgon 09.55

Eftersom solen skiner, fåglarna kvittar och jag är på alldeles perfekt morgon humör.. eller vänta. Jag tänker inte ljuga längre. Det ligger ett grått moln täcke över Sollentuna, fåglarna har dragit till Afrika och det ringde en jävel och väckte mig så är mitt humör inte det bästa. Men vindarna kan vända, vilket jag hoppas att dom gör! 

Än så länge så ligger jag bara i sängen, men jag måste ta vara på den tiden för det är många timmar tills jag kommer hit igen. Om lite mer än en timme kommer Jonas hit. Då ska vi göra matsäck och åka till Järvafältet med Zoey för att ta en promenad (och självklart äta matsäcken). Vi ska även hinna med en sväng till Barkarby för att köpa ljus till Jonas mamma och en datorfodral till mig. Kvällen/natten ska av mig tillbringas ute i Stockholms nattliv, förhoppningsvis med massor av kompisar.

 

Vilken riktig lov-dag. En dag med både motion, shopping och party. Det låter riktigt skoj, måste bara genomföra den också. 

 

Min lilla vovve


vi vill bara varandras bästa!

 

Vi står i badrummet och borstar tänderna när Jonas drar fram vågen och ställer sig på den. När han har gått ut drar jag fram den och kollar vikten, finns nog inte många tjejer som gör det när någon annan är i närheten. Hur som helst så kommer jag in till Jonas sen och säger “Herregud, jag gillar verkligen vågen hemma mera för den visar några kilo mindre!” Varpå han svarar “Aha, men våran kalibrerar varje år vilken gör att den stämmer” 

 

Inte för att jag vet vad kalibrerar betyder men han är helt övertygad om att deras våg stämmer. Anledningen till att vi gick in och borstade tänderna just då var för att jag sa att han luktade bajs i munnen. Som ni märker ser vi här ett tydligt tecken på att vi har svårt att dra vita lögner för varandra. 

 

Ärlighet varar längst.

 

 


mina pengar? :O

Nu börjar jag bli lite orolig här angående två saker. 

 

1.Jag förde över pengar från mitt ena konto till det andra i lördagsförmiddag. Om dom inte kommer in innan kvällen kan jag börja fundera på vem den glade blir som får 1000 kr insatt på sitt konto utan anledning.

2.Jag har ätit väldigt många chokladpinnar nu och börjar känna att det var väldigt onödigt. Det får helt enkelt bli en lång promenad med vovven!

 


Klockrent

Inatt lyckades jag ställa om klockan och fel håll hahaha!


lov lov lov

God morgon världen!

 

Nu är det äntligen höstlov och det är så efterlängtat. Dock hade jag inget planerat igår kväll vilket resulterade i att jag blev otroligt rastlös eftersom jag har haft fullt upp hela veckan.

 

Ska kila och jobba snart 11-21 och sen blir det Halloween party :D


pluggnörd!

Nu sitter jag i skolan. Hade inte tänkt att sitta i cafeterian och plugga, men det är mörkt i hela skolan förutom här så jag har inte så mycket att välja på. Det är helt dött här förutom mattanter,städare och cafeteriatanterna. 

Aja, nu ska jag läsa! Om 9 timmar är det lov :D


Till och med jag skulle kunna komma på en bättre sysselsättning för henne

Imorgon ska jag till skolan redan klockan 7 för att läsa igenom sammanfattningarna + egna anteckningar en sista gång. Jag ska banne mig få bra betyg!

 

Ligger i sängen och kollar på Lyxfällan. Det handlar om Anzi och Jonas som har massa barn som hon älskar att köpa kläder till. Hon lider av shoppingberoende och får en “kick” av att köpa något. Det är bara Jonas som jobbar och Anzi är hemma hela dagarna, passar barn osv. Vad gör man när man är hemma? Jo, man äter. Detta leder till att Anzi är tjock.

 

Nu har de smarta programledarna kommit på en sysselsättning för henne som hon kan roa sig med på dagarna för att slippa känna ett beroende av att shoppa. De har tagit kontakt med ett bageri där hon ska få jobba några timmar varje dag. Hur smart är det på en skala 1-10? Hon kommer bara att bli ännu tjockare av att blir frestad av att baka tårtor hela dagarna. Undra vad Anna Skipper skulle säga om detta?


yeey :D

Mikis, jag lovar att det kommer komma mer bilder här. Men det är om först 3 veckor. Efter ha fått veta att jag ska jobba långa pass både lördag och söndag var jag tvungen att räkna ut min lön för nästa månad. När jag får lön nästa månad har jag råd att köpa en ny mobil utan att behöva lägga undan pengar den här månaden :D

 

Jag kommer inte kunna hålla mig från att ta massa nya bilder med mobilen som har en 5 megapixelkamera!!


snorbobbor

Jag är sådär alldeles lagom förkyld att det tjuter när jag andas ut.

Glöm inte att anteckna detta!


2 saker kvar i skolan..

Jag orkar verkligen inte plugga nu. Det är två helt olika saker att plugga när man känner för det och plugga när man är tvingad till det. Just nu är det det sista nämnda som gäller och det tar verkligen all kraft ur än. Istället väljer jag att sätta klockan på 9.00 för att gå upp och plugga istället för att ligga kvar och lata mig i sängen. 


fink

Vad gör du när Uffe har lektion?

 


jag vill också

Jag är så trött både i huvudet och på skolan. Idag är det plugg hela dagen som gäller. Då menar jag verkligen hela dagen. Har inte ens tid att gå på Friskis. Nej, jag är inte ett dugg avundsjuk på Rosen som åkte till Egypten igår, Mia som åker till Thailand idag eller Linda som drar till Kanarieöarna på lovet, inte ett dugg!!

 


buhuu

För nästan exakt 1 år sen tog jag hål i öronen. Tyckte redan från början att de var lite ojämna men det var inte förrän jag bytte till egna örhängen jag insåg HUR knäppt det egentligen såg ut. Jag bestämde mig för att låta dom växa igen och göra nya hål senare.

Så för några veckor sen gick jag upp till en skönhetssalong i Edsberg och tog nya. Hon som kommenterade att de förra hålen var ojämna gjorde inte saken bättre genom att göra de nya ännu mer ojämna. Det som var bra första gången flyttade hon upp/bakåt lite och det som var dåligt förut är perfekt nu. 

Jag orkar verkligen inte ta nya hål, men samtidigt så vill jag reklamera för vem vill gå runt med något man kommer irritera sig på resten av livet?



donken vs rödbettor

 

Nu sitter jag här igen och ska plugga. Rättskunskapsprovet gick nog bra idag, men jag glömde att ta upp en viktigt sak på sista frågan och det känns så suuurt!

 

Vid 11 tiden idag kom Jonas, vi mös och gjorde plättar innan jag kilade iväg för tre timmars skola. Lyckades att lura Jonas att ta med Zoey och möta mig när jag slutade. Vi gick hem och chillade innan vi tog en spontan resa till stan. Jag köpte 2 par örhängen (ska berätta om mina öron sen) och sen blev det mat på donken. Tacka gudarna för det när det blev rödbettssoppa till middag, sorry mamma!

 


stina jeppsson

Erkänn att den här tjejen är döhet!


11 timmars sömn

God morgon Sverige!

 

Det var en god tanke igår med att mysa och dricka te, men så blev det inte riktigt. Halvvägs ner i trappan insåg jag hur trött jag var och vände, borstade tänder och somnade. 

 

Inte för att jag är speciellt mycket piggare nu efter 11 timmars sömn, men jag har inget val. Det är bara pallra sig upp och börja plugga!


Ojj redan 21?

Klockan har redan blivit 21.00 vilket betyder att jag direkt avslutar allt pluggande och roar mig med något som jag tycker om. Därför ska jag nu linda in mig i Jonas morgonrock, göra en kopp te, krypa upp i soffan och läsa en tidning. 

Imorgon börjar jag inte förrän 13.00, men tyvärr betyder inte det sovmorgon. Jag ska gå upp runt 9-tiden, göra en god frukost och läsa igenom rättskunskapen en sista gång. 

 

På eftermiddagen kommer Jonas hit, yeey! Det är veckans höjdpunkt!


trött som en fisk

Nu är ett friskispass avklarat! Dock med vissa begränsningar så jag hade linne och glömt att raka mig under armarna. Just nu tänkte jag skutta in i duschen och sen skriva praktikfall i internationell ekonomi.

 

Någon som har några bra idéer på vad jag kan skriva om:

för/nack-delar för konsumenter/producenter med rättvisemärkta varor?


ris för första gången

 

Jag håller för tillfället på att koka ris själv för första gången i hela mitt liv. Skratta på ni bara, men jag är grym på att göra pulvermos! Det spelar ändå ingen roll om det går dåligt, för jag ska ändå äta när jag kommer hem från träningen och då har redan de andra varit testkaniner och jag ser ju om dom ligger avsvimmade på köksgolvet eller något sånt..

 


rättskunskap

Referensränta, gäldenär, borgenär, avtal hit och avtal dit. Återtagande, krav på betalning och dröjsmålsränta, inte konstigt att man blir trött i huvudet. Ska till Friskis om 1,5 så nu ska jag plugga i 30 min till och sen måste jag faktiskt ta en liten liten powernap innan jag springer dit. 

 

 

 

 


jag ska bara...

Jag är redan 40 min efter med tids schemat. Egentligen borde jag ta tillfället i akt, när ingen är hemma, och börja plugga. Jag ska bara...


filloprovet är över

Filosofi provet bestod av 3 frågor, analysfrågor. Då är det lätt hänt att man kommer in på andra spår, vilket jag gjorde och fick gå tillbaka ett x antal gånger och kolla vilken fråga det var jag egentligen skulle svara på.

 

Nu har jag lite “fri tid” fram till klockan 14.00 då ska jag börja plugga. Måste till Stinsen och byta en tröja + hämta ut pengar. Tror jag ska köpa en tidning som jag kan ha som mål att få läsa när jag slutar plugga.

 

Regeln “äta var tredje timme” har redan gått i spillo. Så vi kör sten hårt på den andra istället haha!


måndagmorgon

God morgon svenska folket!

 

Måndag morgon betyder dubbellektion med Uffe, det kan finns faktiskt delade uppfattningar hur mycket man gillar hans lektioner.

 

Jag har kommit på 2 regler som jag ska följa den här veckan är:

Äta var tredje timme. Tro mig, det här ska jag köra stenhårt på.

Gå och lägga mig senast 22.30.

 

Nu måste jag gå ner, ta en macka och sen kila till skolan.  See ya!


vecka 43

Måndag: filosofiprov, plugga

Tisdag: rättskunskapsprov, träffa jonas?

Onsdag: handledarmöte, plugga, jobba

Torsdag:plugga plugga plugga

Fredag: affärsjuridiksprov, internationell ekonomi-redovisning

Lördag: jobba och halloweenparty

Söndag: sova och spela bingolotto

 

Det är bara att bita ihop för om 1 ynka vecka är det HÖSTLOV :D


hål i väggen

Har precis kollat på Hål i väggen. Det är så mycket roligare när man vet vilka kändisar som är med. Men hur kul är det när en designer från Äntligen hemma ställer upp? 

 

Eftersom min käre bror har målat om i sitt rum idag har han tagit ut sladden till internet och då funkar internet bara i köket. Därför hade jag tänkt att sätta mig där och göra dagens sista ryck med rättskunskapen. Men när jag kommer ner är det ett himla liv, någon ska äta,   någon ska bara hämta något och en annan sitter i vardagsrummet och har högt ljud på tv. Hur sjutton hade dom tänkt att jag skulle kunna plugga där? Så jag valde att satsa allt på ett kort och smög in i hans rum och kopplade in sladden. Han lär ju komma på mig snart och då blir det liv i luckan vill jag lova!


you are the music in me

 

Ibland gör man idiotiska saker som man ångrar och ibland gör man idiotiska saker som man inte ångrar. Jag har gjort idiotiska saker av båda slagen och en av de idiotiska sakerna jag har gjort hände på Halikko för ett år sen. Samtidigt ångrar jag mig inte en sekund. Det tog ett tag innan jag insåg det, men det var värt att vänta på de rätta känslorna för Jonas det bästa som har hänt mig. På andra sidan stan finns världens bästa pojkvän, han är min och jag älskar honom!

 


jag lovar att jag ska börja plugga! snart...

Idag är en riktigt höst-söndag. Löven halv-hänger på träden, det är gråa moln över hela himlen och det blåser. Jag ska ägna hela denna söndag åt att plugga, med några små avbrott. Först av allt måste jag ner till centrum och skicka iväg ett paket, sen måste jag ut med hunden någon gång och sist av allt måste jag göra ett tappert försök att hitta min bankdosa så att jag kan föra över pengar. 

Sickla köpkvarter

Sitter och hänger vid en dator på Jonas jobb. Har hunnit plugga en del rättskunskap och köpte en tröja. Ska snart ta bussen hem och sen jobba 17-22.15. Ciaaaao!


jag som ville till halikko

Såhär kunde min helg ha sett ut:
Fredag: Båt till Finland
Lördag: Orientering ochfinlandsbåt hem
Söndag: Sova.

Såhär ser min helg ut:
Fredag: Chillpill
Lördag: Plugg och jobb
Söndag: Plugg, plugg och plugg.

Varför?
Därför att nästa vecka har jag 3 prov och 1 inlämning.
Jag längtar verkligen till period 3.

15/10

Självklart fick jag min vilja igenom och klockan 19.00 stod curry-kycklingen framdukad på bordet. Det var alldeles underbart gott, dock lite starkt enligt mig. Eftersom att jag fick välja mat fick Jonas välja efterrätt och det blev glass med cooie i. När allt var uppätet knallade vi upp för trappan och la oss i soffan och svullade chirre. 



Matdag

Rättskunskapsboken ligger bredvid och egentligen har jag ingen lust att öppna den, men jag har inget val. Som tur är(?) hinner jag inte plugga mer än 70 min. Då kommer nämligen Jonas och vi ska gå till Coop och handla mat för att sedan tillaga den. Om jag bestämmer blir det curry-kyckling men om herr "jag-ska-laga-maten-och-du-ska-duka" får bestämma så blir det basilika-kyckling. Jag ska allt se till att få min vilja igenom..


ja, vi är medvetna om hur vi ser ut på bilden

Vilket nedslag

Har nästan full närvaro på rättskunskapen, gör det som ska göras, pluggar som ett svin till provet och så får man 2,5 poäng ifrån G. Det suger häst! Jag vet inte riktigt vad som gick snett, för det kändes som att jag pluggade på rätt saker men när provet ligger framför mig så inser jag att jag ska förväntas kunna svara på frågor som jag inte ens kommer från texterna som jag har pluggat på. Men det är bara bita ihop, nästa rättskunskaps prov är på tisdag!

Vilket väder vi har här i Sollentuna, underbart!

God morgon!

Om lite mindre än två timmar börjar skolan, då blir det affärsjuridik och rättskunskap. På rättskunskapen ska vi få tillbaka proven och jag hoppas verkligen på g, annars ligger jag risigt till. Just nu läser jag 5 st 50p kurser och alla lärare vill ha ett prov i mitten av kursen, ett i slutet plus ett inlämningsarbete därimellan. Då blir det så att ett ämne kommer i "kläm". Jag orkar iallfall inte lägga ner samma krut på det första provet som det sista om man har 3-4 prov en vecka. Än har jag inte fått IG på något av proven, utan det har varit allt mellan G-MVG och det känns faktiskt riktigt bra. Det är bara att hålla tummarna nu! :) 

ny mobil

Nu har jag tröttnat på min mobil. Jag har haft den sen förra sommaren och den är verkligen sämst. Köp inte en Samsung! Den har jätte dålig batteritid, man hör inte när den ringer (kanske för att högtalaren sitter innan för luckan?), T9-funktionen när det gäller sms är också sämst. 

Därför har jag bestämt mig för att köpa en ny. Den ska vara bra, den ska ha ett bra batteri, en bra kamera, och jag vill ha något som jag vet fungerar. Vad passar då bättre än en Sony Ericsson C902? Grejen är bara att jag måste vänta till nästa månad. Visserligen får jag en bra lön nu och har råd att köpa en, fast då måste jag leva fattig resten av månaden och det orkar jag verkligen inte. Jag vill ha råd med träningskort, krogen, shopping osv. Så jag kommer lägga undan hälften av mobil kostnaden nu och köpa den nästa månad. Frågan är bara hur länge det här löftet kommer hålla...



aldrig mer den tanten

Det har varit full rulle hela dagen, förutom de timmarna jag låg och sov i soffan. 
Började med ett besök hos tandläkaren imorse och jag tänker aldrig mer gå till den tandläkaren igen, för hon var den otrevligaste kärringen jag någonsin träffat. Kan även tillägga att hennes assistent nös i händerna 3 gånger innan hon stoppade in dom i mun!!

Har hunnit med ett träningspass på friskis innan middagen. Sprang både dit och hem så nu är jag totally slut i benen. Inte för att det är speciellt långt, men att springa och köra ett pass där tillsammans är jobbigt. Fast eftersom jag har sovmorgon till klockan 13 imorgon och jag varken sover hemma hos Jonas eller behöver gå ut med Zoey innan skolan plus att jag har duschat nu, betyder att jag kan sova till halv 12 imorgon utan att få skuldkänslor :)



aldrig mer

En av de allra dummaste sakerna jag har gjort i mitt liv är:
Tandläkaren: Jag har en tid på måndag kl 7.40, går det bra?
Felicia: Javisst!

Hur dum får man bli, man kan inte börja en måndag på ett värre sett...

full rulle hela dagen

Nu är jag trötter. Började dagen med ett gå ut med Zoey 50 min på förmiddagen. Sen hade jag två lektioner i skolan, åkte till banken och sen hem. Hemma bakade jag en kaka och åt gröt. Sen sprang jag till friskis, arbetade mig igenom ett medelpass och sen sprang jag hem. Nu sitter jag i soffan, har precis ätit fil och är riktigt trött.

äntligen

Äntligen får jag tid att göra något som jag inte har hunnit med de senaste veckorna, att koppla av. Har precis krupit upp i soffan med en kopp te och en kaka. That´s life ;)

MUMS

Jag älskar pannkakor! 
Tror faktiskt att det har mättat min mage 4-5 gånger de senaste 2 veckorna hehe.. 



och meningen med detta?

Sen jag drog ut mitt ledband i foten när jag gick i 5:an har jag varit tvungen att tejpa min fot varje gång jag tränar. Okej, kanske inte friskis, men när jag spelade fotboll och vid varje orienteringstillfälle. Inte för att någon av dessa träningar förekommer speciellt ofta, men ibland händer det faktiskt. Den enda nackdelen med att behöva tejpa är att lite klister alltid fastnar på foten och om man inte sitter och pillar väldigt noga, så sitter den kvar i ett par dagar. Och eftersom jag tävlade igår så har den som är snabbtänkt redan fattat att det jag försöker få fram är att jag har klister på foten. 
Om jag ska vara riktigt ärlig har jag själv inte fattat innebörden med detta inlägg och kommer troligtvis aldrig göra det heller..! 

Imorgon är en prov-dag och sen har jag inga prov förrän vecka 43 :) Time to sleep!

wall-e

Det öser ner ute! Vad passar bättre en regning höstsöndag än att gå på bio? Ingenting! Just därför ska jag och Jonas åka in till stan och se Wall-E.

österåkerskavlen 2008

Vi hade en betryggande ledning hela vägen från att startskottet gick! HAHAHA

jag kan väl inte ha svalt den?

Ibland på nätterna ligger jag och biter ihop tänderna vilket leder till kraftig huvudvärk. Jag brukar vanligtvis inte använda den, fast de senaste veckorna har det varit mycket i skolan vilket leder till stress som i sin tur leder till att jag biter ihop tänderna på natten. Det brukar inte vara något problem att använda den förutom om man vaknar mitt i natten, för då känns det ovanligt och jag orkar inte krångla så då brukar jag ta ut den. En halv natt med är bättre än en hel natt utan! 

Det jag ska försöka komma fram till är att jag använde den härom natten, vaknade, tog ut den och somnade om. Igår glömde jag totalt bort den och nu i kväll kan jag inte hitta den. Jag var helt säker på att den låg i sin lilla ask, men så var icke fallet. Den låg inte i sängen någonstans, inte under sängen heller och inte bakom elementet. Vart har den tagit vägen? :O

GOD NATT!

om 1 minut och 15 sek är klockan 20.00

Hemma igen och snart är det pannkakor som min lillebror har stekt till middag. Visserligen fick vi det till lunch också men det är gott så jag bryr mig inte :)

Jag har ett bit-märke i handen som jag har gjort själv. När jag cyklade blev det kallt om händerna så jag skulle dra jackärmarna över händerna. Dock var det en träningsjacka jag hade på mig, och eftersom dom är väldigt tunna så bet jag igenom och tänderna satte sig i handflatan..

träääning

Filosofiprovet är nog det flummigaste provet jag någonsin har gjort! 
Nu ska jag kila till Friskis :)

veckans sista prov kommer gå åt helvete..

God morgon!
Börjar inte förrän 11.35, men det betyder inte att jag kan sova hela förmiddagen. Här måste det pluggas för fulla muggar eftersom jag har det filosofiprovet idag. 
Vissa ämnen kan man veta vad man ska plugga på men inte orka. Nu är det tvärtom. Jag vill plugga men vet inte på vad. Allt i hela boken är en stor röra.Wish me luck!

dirty work

Skiva 21 april! :D


Shalala

NU ÄR SKIVAN BOKAD! SKRIV NER 21 APRIL I ERA KALENDRAR FÖR DÅ ÄR DET PARTY PÅ MANGO :D

RSS 2.0